• Business

    Ποιοι ξένοι ρευστοποίησαν και πάλι τις ελληνικές μετοχές

    • NewsRoom


    Το σκηνικό απαξίωσης στο ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζεται και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης ο δείκτης του οποίου υποχώρησε λόγω των ρευστοποιήσεων στις τράπεζες έως -4% αλλά και πωλήσεων σε μετοχές του FTSE 25 όπως ΟΤΕ , ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ. Οι τράπεζες κινήθηκαν πτωτικά χωρίς όγκους με την Alpha bank στο -3,85% και την Eurobank στο -3,54%.  Στην Ευρώπη επικρατεί – ξανά – κινητικότητα στις ιταλικές τράπεζες, ο χρόνος πιέζει για τις αυξήσεις κεφαλαίου σε Monte Dei Paschi και Unicredit.

    Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τέτοιας ακραίας απαξίωσης στο ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο συνεχίζει να περιδινείται πέριξ των 590 μονάδων και δείχνοντας εμφανώς αδυναμία διάσπασης των 600 μονάδων.

    Όσο δεν επιλύεται το χρέος, αυτή η κατάσταση της αποσάθρωσης και της παρακμής θα διατηρηθεί επί μακρόν ίσως ακόμη 3-5 μήνες…

    Αναλυτικά το ελληνικό χρηματιστήριο κινήθηκε πτωτικά με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 582 μονάδες με  πτώση -1,39% έχοντας υψηλό στις 591,64 μονάδες και χαμηλό στις 582,92 μονάδες.

    Ο τζίρος και ο όγκος στα γνώριμα απαξιωμένα επίπεδα, η αγορά έχει καταστεί πλήρως περιθωριοποιημένη.

    Αναλυτικότερα η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 26 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος στα 30 εκατ. τεμάχια, με τα 24 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και 32 χιλ τεμάχια στα warrants.

    Ήπιες ρευστοποιήσεις στις τράπεζες από JP Morgan, Citigroup, Macquarie, INCA.

    Σε ήπιες κινήσεις ρευστοποιήσεων  προβαίνουν στη σημερινή συνεδρίαση οι ξένοι στις τράπεζες με τη JP Morgan και τη Macquarie να πρωταγωνιστούν στην Εθνική, τη Citigroup στην Alpha Bank και στην Eurobank και τη Macquarie στην Πειραιώς. Στην Εθνική, η JP Morgan έχει διακινήσει 1,5 εκατ. μετοχές, η Macquarie 1,4 εκατ. μετοχές και η INCA 1,4 εκατ. μετοχές. Στην Alpha Bank η Citigroup 650 χιλ. μετοχές, η Macquarie 450 χιλ. μετοχές και η INCA 430 χιλ. μετοχές. Στην Eurobank, η Citigroup 2 εκατ. μετοχές, η HSBC 500 χιλ. μετοχές και η Macquarie 450 χιλ. μετοχές. Στην Πειραιώς, η Macquarie 500 χιλ. μετοχές και η INCA 450 χιλ. μετοχές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Real Time: δείτε όλες οι αγορές του κόσμου με μια ματιά (δείκτες, μετοχές, ομόλογα)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επενδύσεις σε ακίνητα: Εννέα αγορές real estate με χρυσοφόρες αποδόσεις

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Το «μαντάρα» του Παυλόπουλου και η παραίνεση Μητσοτάκη στον Πρόεδρο – Όλα όσα ειπώθηκαν όταν έσβησαν φλας και κάμερες



    ΣΧΟΛΙΑ