Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ποιοι είναι οι Ολλανδοί σύμμαχοι του Γ. Περιστέρη

Συμμετοχή άνω του 5% στη ΓΕΚ Τέρνα απέκτησε, μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής η Reggeborgh Invest, η εταιρεία μέσω της οποίας επενδύει ο όμιλος Wessels, ο οποίος ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels, έναν από τους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης, με ιστορία που ξεκινάει το 1854.

Η VolkerWessels έχει σήμερα παρουσία σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Βόρεια Αμερική και έσοδα γύρω στα 5,7 δισ. ευρώ το 2017.

Η Reggeborgh Invest, μέσω των οποίων επενδύει η οικογένεια Wessels έχει σήμερα συμμετοχές σε αρκετούς κλάδους μεταξύ των οποίων και η ενέργεια.

Σε σχετική ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, η Reggeborgh Invest δήλωσε ότι δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα και δεν ελέγχει άλλη επιχείρηση/επιχειρήσεις που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα συμμετοχή στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

-Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου πριν τη συναλλαγή: 1.432.213, ήτοι ποσοστό 1,3848% του μετοχικού κεφαλαίου.

-Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά τη συναλλαγή: 9.706.076, ήτοι ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου 9,3848% του μετοχικού κεφαλαίου.