array(0) {
}
        
    
Menu
-2.26%
Τζίρος: 203.67 εκατ.

Ιράν: Στην Τεχεράνη ο υπ. Εσωτερικών του Πακιστάν για την επανεκκίνηση των ειρηνευτικών συνομιλιών

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα scrubbers

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη ισχύος των νέων κανονισμών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για τις εκπομπές ρύπων, τον Ιανουάριο του 2020, έχει αρχίσει και οι απόψεις των εφοπλιστών για τον ιδανικότερο τρόπο συμμόρφωσης προς αυτούς διίστανται. Μία από τις λύσεις που προτιμούν αρκετές εταιρείες είναι η εγκατάσταση συστήματος καθαρισμού καυσαερίου (Exhaust Gas Cleaning System – EGCS), […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Attica: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση scrubbers στο BLUE STAR MYCONOS
Οικογένεια Αλαφούζου: H Okeanis Eco Tankers πούλησε τρία τάνκερ έναντι 120 εκατ. δολαρίων
Γιώργος Προκοπίου: Μυθοπλασία η υιοθέτηση νέων καυσίμων στη ναυτιλία στο εγγύς μέλλον 

Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add mononews.gr on Google

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη ισχύος των νέων κανονισμών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για τις εκπομπές ρύπων, τον Ιανουάριο του 2020, έχει αρχίσει και οι απόψεις των εφοπλιστών για τον ιδανικότερο τρόπο συμμόρφωσης προς αυτούς διίστανται.

Μία από τις λύσεις που προτιμούν αρκετές εταιρείες είναι η εγκατάσταση συστήματος καθαρισμού καυσαερίου (Exhaust Gas Cleaning System – EGCS), ευρύτερα γνωστό ως Scrubber, στα πλοία τους.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι φωνές εκείνων που υποστηρίζουν ότι η τοποθέτηση scrubbers στα πλοία δεν αποτελεί λύση, δεδομένου ότι αυτό που κάνουν είναι να μεταφέρουν τη ρύπανση από τον αέρα στη θάλασσα. Μία λύση υπέρ της οποίας έχει ταχθεί και ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου είναι η μείωση της ταχύτητας των πλοίων-Slow steaming. 

Αρκετοί, ωστόσο, Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν ταχθεί υπέρ των scrubbers, προχωρώντας στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξοπλίσουν ανάλογα τα πλοία τους. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο Γιώργος Οικονόμου, ο ο οποίος σε συνέντευξη του δήλωσε ότι ο όμιλος των εταιρειών του (στις οποίες περιλαμβάνονται οι  TMS Cardiff και Dryships) έχει αποφασίσει να τοποθετήσει scrubbers στα περισσότερα πλοία του, με εξαίρεση δύο. Μάλιστα τόνισε ότι η συγκεκριμένη επένδυση έχει κόστος 350 εκατ. δολάρια.

Η περίπτωση της Seanergy 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings, Σταμάτης Τσαντάνης, επέλεξε μεν τη λύση των scrubbers, ωστόσο, κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την τοποθέτηση τους.

Συγκεκριμένα προχώρησε στη σύναψη συμφωνιών με τους ναυλωτές της εταιρείας για την εγκατάσταση συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων (scrubbers) σε πέντε από τα πλοία της, τύπου Capesize. Μάλιστα, έχει εξασφαλίσει την έγκαιρη προμήθεια του εξοπλισμού από την Hyundai Materials της Ν. Κορέας και έχει ήδη κλείσει ημερομηνίες εγκατάστασης σε μεγάλο ναυπηγείο της Κίνας.

Το έργο αναμένεται να εκτελεσθεί το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2019, ενώ μετά την ολοκλήρωση του θα ξεκινήσουν οι χρονοναυλώσεις των σχετικών πλοίων διάρκειας μεταξύ τριών έως πέντε ετών με τρεις ναυλωτές ξηρού φορτίου.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επιβραβεύει τους εργαζομένους της

Ο Αντετοκούνμπο και το trade των 250 εκατ. δολαρίων που μπορεί να αλλάξει την ιστορία του NBA!

Έμεινε από λεφτά το Ταμείο Ανάπτυξης: Κενό 4 δισ. ευρώ – Στον αέρα δεκάδες επενδυτικά σχέδια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SpaceX: Οι μέτοχοι ενέκριναν split 5 προς 1 ενόψει της IPO – Στα 105,32 δολάρια η νέα εύλογη αξία της μετοχής
Θεοδωρικάκος: Τον Σεπτέμβριο νέο αναπτυξιακό καθεστώς 150 εκατ. ευρώ για ΤΝ – «Γεωστρατηγικό όπλο» η επένδυση της Metlen για το γάλλιο
Ιράν: Έτοιμο να παρουσιάσει νέο μηχανισμό διαχείρισης ναυσιπλοΐας μέσω των Στενών του Ορμούζ
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πράσινο φως για την εξαγορά της ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός από τη Μασούτης
Μασκ: Δεν πουλά μετοχές της SpaceX ενόψει της ιστορικής IPO
Μπιλ Άκμαν: Απέκτησε μερίδιο 2,1 δισ. δολαρίων στη Microsoft
Alpha Gas (Άννα Αγγελικούση): Παρέλαβε το νεότευκτο Energy Pioneer – Ναυπηγεί άλλα πέντε πλοία
Ξύπνα τις αισθήσεις σου σε ένα event γεμάτο εκπλήξεις – Το TEDxPanteion University επιστρέφει για 10η χρονιά
Η Grimaldi επεκτείνει τη συνεργασία της με την κινεζική Leapmotor για τη μεταφορά αυτοκινήτων
MSC (Τζιανλουίτζι Απόντε): Επεκτείνεται και εδραιώνεται στη Νότια Αμερική