• Business

    Απανωτά τα χτυπήματα: Ξένοι αερομεταφορείς διακόπτουν τις πτήσεις προς Ελλάδα με την κυβέρνηση απλό παρατηρητή


    Ενα-ένα τα χτυπήματα για τον ελληνικό τουρισμό έρχονται τις τελευταίες ημέρες!

    Η διεθνής αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους (low cost carrier) Ryanair αποφάσισε να κλείσει τη βάση της στο αεροδρόμιο Rygge του Οσλο από τις 30 Οκτωβρίου 2016  μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης της Νορβηγίας περί εισαγωγής νέων φόρων.

    Αποτέλεσμα αυτού: Ακυρώνονται οι χειμερινές πτήσεις της Ryanair απο το αεροδρόμιο Rygge του Οσλο προς Χανιά και Θεσσαλονίκη.

    Ετσι, από τις 30 Οκτωβρίου του 2016, η εταιρία θα εξυπηρετεί σειρά δρομολογίων από και προς τα αεροδρόμια Gardermoen και Torp/Sandefjord του Όσλο, χωρίς όμως στον προγραμματισμό να περιλαμβάνεται η Ελλάδα.

    CHINAAIRLINES

    Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, η China Airlines, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ταϊβάν ακυρώνει τις απευθείας πτήσεις του charter προς Αθήνα, που προγραμμάτιζε να πραγματοποιήσει κατά το διάστημα Ιουνίου-Οκτωβρίου.

    Σύμφωνα με τα ξένα δίκτυα, η China Airlines προγραμμάτιζε να ξεκινήσει από τις 3 Ιουνίου έως τις 7 Οκτωβρίου 18 απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα. Ωστόσο, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν ενέκρινε -χωρίς να ενημερώσει για την αιτία- το αίτημα του ταϊβανέζικου αερομεταφορέα για πραγματοποίηση πτήσεων στην Ελλάδα.

    Οπως μεταδίδεται σε ρεπορτάζ του του δίκτυου Formosa EnglishNews, προκύπτει ότι “η China Airlines ακύρωσε τις προγραμματισμένες άμεσες πτήσεις προς την Ελλάδα, καθώς η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας αρνήθηκε να εγκρίνει το αίτημα της εταιρείας για εκτέλεση πτήσεων. Η China Airlines ανακοίνωσε ότι προετοιμάζει εναλλακτικά ταξιδιωτικά πακέτα για τους περισσότερους από χίλιους επιβάτες που έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια για τις απευθείας πτήσεις προς τη χώρας μας και στο πλαίσιο αυτό θα αποζημιώσει όσους ταξιδιώτες ακυρώσουν της πτήσεις τους”.

    Η εταιρεία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του δικτύου, σχεδίαζε αρχικά σειρά απευθείας πτήσεων μεταξύ της Taoyuan και της Αθήνας χωρίς να έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη αδειοδότηση.

    “Προγραμματίζαμε πτήση στις 3 Ιουνίου, αλλά δεν έχουμε λάβει άδεια προσγείωσης. Δεν έχουμε ιδέα γιατί (η αίτησή μας) απορρίφθηκε” σημειώνει ο πρόεδρος της China Airlines Chang Yu-hern.

    Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του FTV, βρίσκεται σε επαφές με την ΥΠΑ προκειμένου να μάθει γιατί απερρίφθη το αίτημα, καθώς η Αρχή ουδέποτε ενημέρωσε τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ταϊβάν.

    Να σημειωθεί ότι το ρεπορτάζ του FTV προβλήθηκε στις 2 Ιουνίου. Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση, έστω και μεγάλη καθυστέρηση, θα πρέπει να δοθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/anisichi-trapezites-money/50972



    ΣΧΟΛΙΑ