• Business

    Philip Morris International: Προβλέπει αύξηση κερδών έως και 9% το 2024

    • Bloomberg
    Jacek Olczak, CEO Philip Morris International

    Jacek Olczak, CEO Philip Morris International


    Η Philip Morris International προέβλεψε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό αύξησης των κερδών της για το 2024, καθώς η ζήτηση για τα σακουλάκια νικοτίνης Zyn αυξάνεται στις ΗΠΑ, αντισταθμίζοντας τις χαμηλότερες πωλήσεις τσιγάρων.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν κατά 7% έως 9%, με σχετικά σταθερές συνολικές αποστολές προϊόντων νικοτίνης, δήλωσε την Πέμπτη η κατασκευάστρια των τσιγάρων Marlboro και των θερμαινόμενων ράβδων καπνού IQOS.

    Η εταιρεία είπε ότι απέστειλε 116 εκατομμύρια κουτιά Zyn στις ΗΠΑ το τέταρτο τρίμηνο, μία αύξηση της τάξης του 78%. Οι αποστολές του προϊόντος στις ΗΠΑ, το οποίο απέκτησε η Philip Morris μέσω της εξαγοράς της Swedish Match έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, αυξήθηκαν κατά 62% για το έτος.

    Καθώς οι αποστολές τσιγάρων μειώνονται, η μεγαλύτερη από τις ισχυρές εταιρείες καπνού, γνωστές ως Big Tobacco, αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της για να επικεντρωθεί σε εναλλακτικές λύσεις για το κάπνισμα που, όπως λέει, είναι λιγότερο επιβλαβείς για τους καταναλωτές που καταναλώνουν νικοτίνη.

    Η εταιρεία άντλησε περίπου το 40% των εσόδων και των κερδών της από άλλα προϊόντα εκτός των τσιγάρων, το τέταρτο τρίμηνο.

    Η Philip Morris ανακοίνωσε προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη 13,3 δισ. δολαρίων, με έσοδα 35,3 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα 13,1 δισ. δολαρίων και πωλήσεις 35,1 δισ. δολαρίων.

    Η εταιρεία και η ανταγωνίστρια της British American Tobacco αποκάλυψαν μια νομική διευθέτηση την περασμένη εβδομάδα που θα ανοίξει το δρόμο στην PMI να πουλήσει τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού της IQOS στις ΗΠΑ και την BAT να πουλά τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των προϊόντων ατμίσματος και θερμαινόμενου καπνού της σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

    Διαβάστε ακόμη:

    Gucci: Πτώση των πωλήσεων εν μέσω κινήσεων ανανέωσης του ισχυρού brand

    Rolex: Ποια δύο μοντέλα είδαν την αξία τους να ανεβαίνει παρά την πτωτική πορεία της αγοράς

    TotalEnergies: Αυξάνει το μέρισμα παρά την μείωση των κερδών



    ΣΧΟΛΙΑ