• Business

    Philip Morris International: Προχωρά στην εξαγορά της Swedish Match έναντι 16 δισ. δολ.

    • NewsRoom
    Jacek Olczak, CEO Philip Morris International

    Jacek Olczak, CEO Philip Morris International


    Η Philip Morris International δήλωσε τη Δευτέρα ότι προχωρά στην εξαγορά της σουηδικής Swedish Match έναντι 16 δισ. δολαρίων, εξασφαλίζοντας προς το παρόν, μερίδιο 82,59% των μετοχών, σύμφωνα με το Reuters.

    Με βάση την σουηδική νομοθεσία, ένας υποψήφιος αγοραστής μπορεί να προχωρήσει σε υποχρεωτική εξαγορά των υπολοίπων μετοχών μόνο αν η εκκούσια αποδοχή είναι άνω του 90%.  Η PMI είχε πει νωρίτερα ότι θα μπορούσε να απορρίψει την προσφορά εάν η αποδοχή ήταν χαμηλότερη.

    «Η επίτευξη υψηλού ποσοστού ελέγχου στην εταιρεία θα πρέπει να μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τις στρατηγικές δυνατότητες της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένων των αναμενόμενων συνεργιών στα έσοδα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PMI, Jacek Olczak.

    Η κατασκευάστρια των Marlboro προχώρησε τον περασμένο Μάιο σε προσφορά εξαγοράς της Swedish Match έναντι 106 κορώνων ανά μετοχή, αποτιμώντας την εταιρεία στα 16 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Τον Οκτώβριο αύξησε την προσφορά στις 116 κορώνες ανά μετοχή, αφού ορισμένοι επενδυτές είπαν ότι ήταν πολύ χαμηλή.

    «Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους εργαζόμενους της Swedish Match και το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο νικοτίνης της στην οικογένεια PMI», δήλωσε η αμερικανική εταιρεία.

    Η Philip Morris International είπε ότι πίστευε πως οι δέκα μεγαλύτεροι μέτοχοι του σουηδικού ομίλου είχαν αποδεχτεί την προσφορά της και ότι η διαδικασία για αγορά μετοχών θα παραταθεί έως τις 25 Νοεμβρίου με την ελπίδα να αυξήσει περαιτέρω το μερίδιό της.

    “Στόχος μας είναι να αφαιρέσουμε τις μετοχές της Swedish Match από το χρηματιστήριο αφού φθάσουμε σε ποσοστό ιδιοκτησίας άνω του 90%, επομένως ενθαρρύνουμε τους υπόλοιπους ιδιώτες μετόχους και τους άλλους θεσμικούς να υποβάλουν προσφορές κατά το διάστημα της παράτασης”, δήλωσε η PMI.

    Διαβάστε ακόμη:

    Τι σηματοδοτεί για την Παπαστράτος η εμπορική διάθεση του IQOS στις ΗΠΑ

    Philip Morris International: Στα 15,8 δισ. δολάρια η προσφορά για την εξαγορά της Swedish Match



    ΣΧΟΛΙΑ