• Pharma & Health

    GSK: Νέο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης Εμβολίων

    glaxosmithkline


    Στη δημιουργία νέου, παγκόσμιου Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης (R & D) Εμβολίων, στο Rockville του Maryland, προχώρησε η GlaxoSmithKline (GSK), ως μέρος των σχεδίων της για την επέκταση της παρουσίας των εμβολίων της στην Αμερική.

    Η εταιρεία θα επενδύσει περισσότερα από $ 50 εκατ. δολάρια μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, για να συνεχίσει την ανάπτυξή του με νέα τεχνολογία και εξοπλισμό επιστημονικής έρευνας.

    Το κέντρο θα στεγάσει 450 επιστήμονες και αναμένεται να «ανοίξει» έως και 200 νέες θέσεις εργασίας.

    «Η επένδυσή μας σηματοδοτεί τη δέσμευσή μας για την ανακάλυψη και ανάπτυξη νέων εμβολίων σε μια σειρά από επείγουσες προτεραιότητες για τη δημόσια υγεία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι σημαντικές εδώ στις ΗΠΑ», δήλωσε ο πρόεδρος της GSK στον τομέα των Εμβολίων, παγκοσμίως, Luc Debruyne.

    Το νέο κέντρο θα στεγάσει συνολικά 12 κρίσιμα αναπτυξιακά προγράμματα εμβολίων, μεταξύ αυτών και ορισμένα που στηρίζουν την αίτηση για έγκριση του εμβολίου για τον έρπητα ζωστήρα, που κατατέθηκε στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), τον περασμένο Οκτώβριο.

    Επίσης, θα στεγάσει προγράμματα R&D για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) και για το στρεπτόκοκκο Ομάδας Β (GBS).

    Στο χώρο θα εγκατασταθεί και ο μη κερδοσκοπικος Οργανισμός Βιολογικής Ετοιμότητας (BPO) της εταιρίας, ο οποίος θα σχεδιάσει και θα αναπτύξει νέα εμβόλια κατά νεοεμφανιζόμενων ιών, βακτηρίων και άλλων παθογόνων.

    Η GSK διαθέτει το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο εμβολίων, με 39 διαθέσιμα εμβόλια για παιδιά, εφήβους, ενήλικες και ταξιδιώτες, που προστατεύουν από 21 διαφορετικές ασθένειες, όπως η ηπατίτιδα, η μηνιγγίτιδα, η γρίπη, η πνευμονιοκοκκική νόσος και ο ροταϊός. Επίσης, αναπτύσσει άλλα 15, μεταξύ των οποίων και αυτά κατά του έρπητα ζωστήρα, του RSV, του στρεπτόκοκκου Ομάδας Β και των παροξύνσεων της ΧΑΠ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΦΕΕ: «Κόφτης» στην ελπίδα των ασθενών τα νέα μέτρα του υπ. Υγείας – Τι απαντά ο Ανδρέας Ξανθός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Novartis Hellas: Θα συνεργαστούμε πλήρως με τις αρμόδιες αρχές 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Boehringer: Εγκρίθηκε θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 για τη μείωση καρδιαγγειακού θανάτου



    ΣΧΟΛΙΑ