• Pharma & Health

    Η Roche εξαγοράζει την εταιρεία τεστ Covid GenMark έναντι 1,8 δισ. δολαρίων


    Σε συμφωνία για την εξαγορά της GenMark Diagnostics από την ελβετική Roche Holding κατέληξαν οι δύο εταιρείες.

    Στόχος της Roche, που συμφώνησε να εξαγοράσει την GenMark Diagnostics έναντι περίπου 1,8 δισ. δολαρίων, ήταν να προσθέσει στο διαγνωστικό «οπλοστάσιό της» έναν πάροχο τεστ για λοιμώδεις νόσους, συμπεριλαμβανομένης της Covid-19.

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις δύο εταιρείες, οι επενδυτές της GenMark θα λάβουν 24,05 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά. Ποσό που αναλογεί σε premium 30% έναντι της τιμής στην οποία έκλεισε η μετοχή την Παρασκευή.

    Το ξέσπασμα της πανδημίας, πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, έχει εκτοξεύσει στα ύψη τη ζήτηση για τεστ που μπορούν να διαγνώσουν με ακρίβεια τη λοίμωξη Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, καθώς και για τις εταιρείες που τα παράγουν. Η συμφωνία είναι το μεγαλύτερο deal της Roche μετά την εξαγορά της Spark Therapeutics από την ελβετική φαρμακοβιομηχανία το 2019.

    Η GenMark, με έδρα το Carlsbad της Καλιφόρνιας, κατασκευάζει πάνελ για την ανίχνευση παθογόνων του αναπνευστικού που βοηθούν στον εντοπισμό των πιο κοινών ιών και βακτηρίων που συνδέονται με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένου του ιού που προκαλεί την Covid-19, συμπληρώνοντας τα διαγνωστικά προϊόντα της Roche.

    Η GenMark ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι αναμένει έσοδα περίπου 171 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2020, δηλαδή αύξηση κατά 95% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Η συγχώνευση, η οποία αναμένεται να κλείσει εντός του δευτέρου τριμήνου του έτους, εγκρίθηκε από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών.

    Διαβάστε επίσης:

    Roche Diagnostics: Ανανεώνει τη συνεργασία της με τη Sysmex για διαγνωστικές λύσεις στον τομέα της αιματολογίας

    Roche: Για 11η χρονιά η πλέον βιώσιμη εταιρεία του κλάδου υγείας



    ΣΧΟΛΙΑ