• Pharma & Health

    «Μυστήριο» οι ελλείψεις σε εμβόλια της Glaxo SmithKline

    • Έφη Τσιβίκα
    εμβόλιο


    Ότι η εταιρία εφοδιάζει πλήρως την αγορά με εμβόλια, διαβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι της Glaxo Smithkline, επικαλούμενοι στοιχεία τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του ΕΟΦ. Την ίδια στιγμή, ερωτηματικά δημιουργούνται για τον τρόπο με τον οποίο ανέκυψαν οι ελλείψεις που καταγγέλθηκαν πρόσφατα.

    Απαντώντας, σε συνέντευξη τύπου, σχετικά με τη Μηνυτήρια Αναφορά που κατέθεσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου, κατά της εταιρίας, για μη επαρκή προμήθεια του νησιού με εμβόλια και φάρμακα αλλά και στις υπόνοιες για επιλεκτική διάθεση και εμπλοκή της εταιρίας σε παράλληλες εξαγωγές, οι εκπρόσωποί της, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος, κ. Roberto Greco, τόνισαν ότι η GSK προμηθεύει με επάρκεια την αγορά και ότι αυτό είναι κάτι που διαχρονικά μπορεί κανείς να πιστοποιήσει, μέσα από την παρακολούθηση στοιχείων που είναι διαθέσιμα στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Παράλληλα, απέδωσαν τις όποιες ελλείψεις παρατηρούνται, κατά κύριο λόγο, στη χρονοβόρα διαδικασία της παραγωγής, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η εταιρία ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές εκ προοιμίου.

    Αναφερόμενοι  στην αλυσίδα διάθεσης του φαρμάκου και στο σύνολο των διαφορετικών φορέων που εμπλέκονται σε αυτήν, επεσήμαναν ότι η εταιρία δεν μπορεί να ελέγξει τη διαδικασία από ένα σημείο και μετά και ότι κάθε ένας από τους φορείς είναι υπόλογος για το τι συμβαίνει  στο στάδιο της διαδικασίας στο οποίο εμπλέκεται.

    Όσον αφορά στη συνάντηση που είχε η εταιρία με τον ΕΟΦ, στο πλαίσιο των συσκέψεων του Οργανισμού για την αντιμετώπιση των ελλείψεων και του φαινομένου των παράλληλων εξαγωγών, διαβεβαίωσαν ότι η εταιρία τεκμηρίωσε την παραπάνω τοποθέτηση, βασιζόμενη σε στοιχεία στα οποία ο ΕΟΦ έχει πρόσβαση και τα οποία πιστοποιούν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει επαρκής προμήθεια στην αγορά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε κάποιον άλλον κρίκο της αλυσίδας, που ενώνει την παραγωγή με τη διάθεση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Novartis Hellas: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα ένδειξη για το Nivolumab της Bristol-Myers Squibb 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H ELPEN διατηρεί και αυξάνει τα στελέχη της σε νευραλγικές θέσεις



    ΣΧΟΛΙΑ