ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων(EMA) συνιστά την χρησιμοποίηση μίας επιπλέον δόσης ανά φυαλίδιο του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19, περνώντας από τις πέντε στις έξι δόσεις ανά φυαλίδιο, πράγμα που σημαίνει αύξηση κατά 20% των δυνατοτήτων εμβολιασμού.
«Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA συνιστά την επικαιροποίηση των πληροφοριών για το προϊόν Comirnaty για να διευκρινίσει ότι κάθε φυαλίδιο περιέχει 6 δόσεις του εμβολίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.
Ο EMA προειδοποιεί ωστόσο ότι «αν χρησιμοποιούνται οι συνηθισμένες σύριγγες και βελόνες, είναι πιθανόν να μην υπάρχει αρκετό εμβόλιο για να εξαχθεί μία έκτη δόση από το φυαλίδιο».
Ο οργανισμός προειδοποιεί επίσης ότι αν μία πλήρης δόσης 0,3 millilitre δεν είναι διαθέσιμη στο φυαλίδιο μετά την πέμπτη δόση, «ο επαγγελματίας υγείας θα πρέπει να πετάει το φυαλίδιο και το περιεχόμενό του».
Δεν πρέπει να αναμειγνύονται τα υπόλοιπα «πολλών φυαλιδίων για να προκύψει μία πλήρης δόση», τονίζεται στην ανακοίνωση του EMA.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε άδεια στις 21 Δεκεμβρίου για την κυκλοφορία του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, για το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε αμέσως μετά το πράσινο φως.
Μία επιπλέον δόση ανά φυαλίδιο μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ανθρώπων που εμβολιάζονται κάθε ημέρα στην Ευρώπη, όπου πολλές κυβερνήσεις προσάπτουν στον EMA μία πολύ αργή διαδικασία.
Η ανακοίνωση συμπίπτει με την αναγγελία από την Ευρωπαϊκή Ενωση της συμφωνίας που υπέγραψε για την προμήθεια επιπλέον 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Pfizer/BioNTech, διπλασιάζοντας την παραγγελία.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Alphabet: Μεγάλη επέκταση στην Ινδία εν μέσω αυστηρότερων περιορισμών βίζας στις ΗΠΑ
- Ο Όμιλος ONEX ιδρύει την ONEX Rolling Stock & Integrated Systems – Στρατηγική συνεργασία με την κορεατική SSRST
- Δημοσκόπηση Alco: Τα μεγάλα προβλήματα της ακρίβειας και της διαφθοράς – Νεανική βία και πρόσβαση των εφήβων στα social media
- ΗΠΑ: Το shutdown πλησιάζει στο τέλος του, καθώς η Βουλή προωθεί τη συμφωνία χρηματοδότησης του Τραμπ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.