• Business

    Pfizer: Ανεμοστρόβιλος χτύπησε εργοστάσιό της στις ΗΠΑ- Καταστράφηκαν φάρμακα (βίντεο)

    • NewsRoom
    Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το μεγάλο εργοστάσιό της Pfizer στην Β. Καρολίνα

    Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το μεγάλο εργοστάσιό της Pfizer στην Β. Καρολίνα (Πηγή: Reuters)


    Εκτεταμένες ζημιές υπέστη το μεγάλο εργοστάσιο της Pfizer στη Βόρεια Καρολίνα, καθώς χτυπήθηκε χθες από ανεμοστρόβιλο, ωστόσο, ανέφερε ότι δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί εργαζομένων, καθώς το κτήριο εκκενώθηκε εγκαίρως και με ασφάλεια.

    Σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής, το συγκεκριμένο εργοστάσιο της Pfizer αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες φαρμάκων, οι οποίες στο μεγαλύτερό τους μέρος, καταστράφηκαν.

    «Έχω αναφορές για 50.000 παλέτες φαρμάκων που είναι σκορπισμένες σε όλη την εγκατάσταση και έχουν υποστεί ζημιές από τη βροχή και τον άνεμο», είπε ο σερίφης της περιοχής.

    Το εργοστάσιο παράγει αναισθητικά και άλλα φάρμακα, καθώς και το 25% όλων των αποστειρωμένων ενέσιμων φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, ανέφερε η Pfizer στον ιστότοπό της.

    Η Erin Fox, ανώτερη διευθύντρια φαρμακείων στο University of Utah Health, είπε ότι η ζημιά «θα οδηγήσει πιθανότατα σε μακροπρόθεσμες ελλείψεις, ενώ η Pfizer εργάζεται είτε για να μεταφέρει την παραγωγή σε άλλες εγκαταστάσεις, είτε για την ανοικοδόμηση».

    «Σαρώνει» η κλιματική κρίση

    Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε σε tweet ότι η ζημιά προκλήθηκε από έναν ανεμοστρόβιλο EF3 με ταχύτητα έως και 240χλμ/ώρα.

    Αναφορές υπήρξαν για τρία άτομα που τραυματίστηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, με δύο από αυτά να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

    Πληροφορίες από τη γειτονική κομητεία Nash, αναφέρουν ότι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 89 κατασκευές υπέστησαν ζημιές.

    Αλλού στις ΗΠΑ, συνεχίστηκε η άνοδος της θερμοκρασίας και οι καταρρακτώδης βροχές με αποτέλεσμα τις πολύ επικίνδυνες πλημμύρες, με το Phoenix να σπάει το ρεκόρ θερμοκρασίας όλων των εποχών και τους διασώστες να ανασύρουν ανθρώπους από σπίτια και οχήματα που πλημμύρισαν από τη βροχή στο Κεντάκι.

    Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες προειδοποιούν για την υπερθέρμανση του πλανήτη, η οποία οδηγεί και σε ακραίες βροχοπτώσεις.

    Διαβάστε επίσης: 

    Καύσωνας: Οδηγίες και μέτρα προστασίας – Η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

    IBM: Έσοδα κάτω των προσδοκιών στο β’ τρίμηνο – Στο AI εναποτίθενται οι ελπίδες

    EasyJet: Κέρδη 203 εκατ. λίρες στο τρίτο τρίμηνο – Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών



    ΣΧΟΛΙΑ