• Business

    EasyJet: Κέρδη 203 εκατ. λίρες στο τρίτο τρίμηνο – Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών

    • Bloomberg
    Johan Lundgren, CEO EasyJet

    Johan Lundgren, CEO EasyJet


    Η EasyJet ανακοίνωσε κέρδη για το τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών και προέβλεψε ισχυρή δυναμική στα ταξίδια στο τέλος του έτους, ενώ προειδοποίησε ότι οι απεργίες σε ολόκληρο τον κλάδο δημιουργούν «δύσκολες συνθήκες» κατά την περίοδο αιχμής των ταξιδιών.

    Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους εμφάνισε κέρδη προ φόρων 203 εκατομμυρίων λιρών (262 εκατομμυρίων δολαρίων) για το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που παρακολουθεί το Bloomberg, για 161 εκατομμύρια λίρες.

    Οι αεροπορικές χαμηλού κόστους επωφελήθηκαν από την αύξηση της ζήτησης αυτό το καλοκαίρι, μετά από την παύση των ταξιδιών λόγω του Covid-19.

    Για να βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης, η EasyJet είπε ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την εξασφάλιση περισσότερων νέων αεροσκαφών για την αντικατάσταση των παλαιότερων Airbus του στόλου της.

    «Για τον φετινό χειμώνα, η EasyJet βλέπει καλή δυναμική κρατήσεων, με αρκετές πωλήσεις εισιτηρίων και προγραμματισμένη χωρητικότητα άνω του 15% για το τρίμηνο Δεκεμβρίου», ανέφερε η εταιρεία.

    Η EasyJet είναι μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που επηρεάζονται από τη βιομηχανική δράση που λαμβάνει χώρα στον κλάδο των αερομεταφορών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

    Ο αερομεταφορέας ακύρωσε σχεδόν 2.000 πτήσεις μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου, κατά την «άνευ προηγουμένου διακοπή του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας», όπως τη χαρακτήρισε.

    Η μετοχή της EasyJet σημείωσε άνοδο περίπου 52% φέτος, ωθώντας την στην κορυφή του Bloomberg World Airlines Index. Η ανταγωνιστική Ryanair Holdings κέρδισε 35% την ίδια περίοδο και η ιδιοκτήτρια της British Airways, IAG SA σημειώνει άνοδο κατά 27%.

    Η EasyJet είναι η πρώτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που ανακοίνωσε κέρδη για το τρίμηνο, με τα αποτελέσματα της Ryanair να έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα και της Wizz Air για τις αρχές Αυγούστου.

    Διαβάστε ακόμη:

    EasyJet: Ακυρώνει 2.000 πτήσεις-Χάος στα αεροδρόμια

    Αεροδρόμια: Αυτά είναι τα 10 χειρότερα της Ευρώπης φέτος

    Ambrosia Capital: Ξεκινά την κάλυψη της Aegean Airlines με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο €15,90



    ΣΧΟΛΙΑ