• Business

    IBM: Έσοδα κάτω των προσδοκιών στο β’ τρίμηνο – Στο AI εναποτίθενται οι ελπίδες

    • NewsRoom

    Ο Διευθύνων σύμβουλος της IBM, Άρβιντ Κρίσνα (Christopher Goodney/Bloomberg)


    Έσοδα κάτω των προσδοκιών στο β’ τρίμηνο, εμφάνισε η εταιρεία λογισμικού IBM, καθώς οι επιχειρήσεις μείωσαν τις δαπάνες τεχνολογίας και ελάττωσαν τις αγορές για τους mainframe υπολογιστές της.

    Οι εταιρείες πληροφορικής έχουν προειδοποιήσει για ένα μεγαλύτερο πλήγμα, την ώρα που οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μειώσουν το κόστος ενόψει του αυξανόμενου πληθωρισμού, βλάπτοντας τη βιομηχανία, η οποία γνώρισε ταχεία ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι επιχειρήσεις έσπευσαν να υιοθετήσουν το καθεστώς της υβριδικής εργασίας.

    Οι μεγάλες εταιρείες πληροφορικής όπως η Accenture και η India’s Tata Consultancy Services έχουν επίσης επισημάνει την αδυναμία της ζήτησης.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, τα έσοδα τριμήνου θα ήταν μεγαλύτερα, ωστόσο, οι πωλήσεις, ειδικά στη Βόρεια Αμερική επιβραδύνθηκαν φτάνοντας σε χαμηλό τριών ετών.

    Τα έσοδα δεν αυξήθηκαν στις ΗΠΑ και τη Δυτική, καθώς η εταιρεία ολοκλήρωσε τον κύκλο για τους mainframe υπολογιστές που κυκλοφόρησε πέρυσι, δήλωσε ο CFO, James Kavanaugh.

    Η εταιρεία ανέφερε ότι η κορυφαία γραμμή της επιχείρησής της που περιλαμβάνει τους mainframe υπολογιστές, συρρικνώθηκε κατά 14,6%.

    Παράλληλα, η ανάπτυξη στον τομέα λογισμικού και συμβουλευτικών υπηρεσιών RedHat, επιβραδύνθηκε πιθανότατα λόγω ενός πιο «δύσκολου περιβάλλοντος δαπανών πληροφορικής», δήλωσε ο αναλυτής της Wedbush Securities, Moshe Katri.

    Τα συνολικά έσοδα της IBM για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, μειώθηκαν κατά 0,4% στα 15,48 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 15,58 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

    Σημειώνεται ότι η IBM εντάχθηκε σε εταιρείες τεχνολογίας που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη της, λανσάροντας μια πλατφόρμα, watsonx, τον Μάιο, προκειμένου να βοηθήσει τις εταιρείες να ενσωματώσουν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μετά την εκπληκτική επιτυχία του ChatGPT.

    Οι αναλυτές αναμένουν ότι η watsonx θα βοηθήσει τον κλάδο, ο οποίος αύξησε την αξία του κατά 7,2% στα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα τρίμηνο, χάρη στις δράσεις ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    EasyJet: Κέρδη 203 εκατ. λίρες στο τρίτο τρίμηνο – Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών

    Capital Maritime (Βαγγέλης Μαρινάκης): Ναυπηγεί δύο πλοία αξίας 179 εκατ. won

    Satya Nadella: Αμοιβές άνω του 1 δισ. δολαρίων για τον ισχυρό άνδρα της Microsoft



    ΣΧΟΛΙΑ