• Business

    Peugeot-Citroen: Πράσινο φως από τους μετόχους στη συγχώνευση με τη Fiat Chrysler

    • NewsRoom
    Carlos Tavares. CEO OPEL

    Carlos Tavares. CEO OPEL


    Οι μέτοχοι της Peugeot-Citroen (PSA) ενέκριναν σήμερα τη συγχώνευση του γαλλικού ομίλου με την Fiat-Chrysler (FCA) για να σχηματισθεί η Stellantis, ο τέταρτος παγκοσμίως όμιλος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσής τους, που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά, οι μέτοχοι ενέκριναν με ποσοστό άνω του 99,8% τις τρεις αποφάσεις που αφορούσαν τη συγχώνευση. Η ημερομηνία της έναρξης της ισχύος της πρόκειται να ανακοινωθεί «πολύ σύντομα», σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της PSA και μέλλοντα γενικό διευθυντή της Stellantis Κάρλος Ταβάρες.

    Μια πρώτη γενική συνέλευση των μετόχων με διπλό δικαίωμα ψήφου είχε επίσης επικυρώσει τη συγχώνευση νωρίτερα σήμερα το πρωί.

    «Σπάνια έχω αισθανθεί όσο σήμερα ότι ζω μια ιστορική στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της PSA Λουί Γκαλουά, ο οποίος συνταξιοδοτείται μόλις ολοκληρωθεί αυτή η συγχώνευση.

    Ο Κάλος Ταβάρες δικαιολόγησε το εγχείρημα αναφερόμενος στην ανάγκη να υπάρξει διαμοιρασμός του κόστους της ενεργειακής μετάβασης και να αποκτηθεί μια πιο ισορροπημένη παγκόσμια θέση με πρόσβαση στις αμερικανικές αγορές.

    Διαβάστε επίσης:

    Fiat Chrysler – PSA: Αναμένεται να κερδίσουν την έγκριση της ΕΕ για τη συγχώνευσή τους

    Fiat Chrysler: «Πράσινο φως» για χορήγηση δανείου €6,3 δισ. από την Ιταλία

    Fiat Chrysler: Ζητάει χορήγηση πιστωτικής γραμμής € 6,3 δισ. με κρατική εγγύηση



    ΣΧΟΛΙΑ