• Business

    Fiat Chrysler: «Πράσινο φως» για χορήγηση δανείου €6,3 δισ. από την Ιταλία

    Μίχαελ Μάνλεϊ, επικεφαλής της Fiat Chrysler


    Καλά τα νέα για την μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία

    Εγκρίθηκε από την Ιταλία η παροχή κρατικών εγγυήσεων για δάνειο ύψους 6,3 δισ. ευρώ στην ιταλική μονάδα της Fiat Chrysler, τόνισε πηγή στο Reuters, ανοίγοντας τον δρόμο για το μεγαλύτερο δάνειο αυτής της κρίσης σε μια ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

    Η πηγή τόνισε πως το ελεγκτικό δικαστήριο της Ιταλίας υπέγραψε το σχετικό διάταγμα, στο τελευταίο βήμα μιας μακράς και αμφισβητούμενης διαδικασίας, προκειμένου να εγκριθεί το δάνειο.

    Η έγκριση από το δικαστήριο έρχεται μετά από την προηγούμενη έγκριση του υπουργείου Οικονομίας.

    Η ιταλική θυγατρική της FCA έχει προσφύγει στα προγράμματα έκτακτης χρηματοδότησης εξαιτίας του κορονοϊού, της ιταλικής κυβέρνησης, για να εξασφαλίσει ένα τριετές δάνειο, εγγυημένο από το δημόσιο και να τονώσει τις δραστηριότητές της στη χώρα, καθώς και τον κλάδο αυτοκινήτου της Ιταλίας, στον οποίο δραστηριοποιούνται 10.000 επιχειρήσεις.

    Το δάνειο θα διανεμηθεί από τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, Intesa Sanpaolo, η οποία έχει ήδη εγκρίνει το ποσό και ανέμενε τις εγγυήσεις ότι η κυβέρνηση θα παράσχει το 80% του ποσού μέσω του οργανισμού εξαγωγικών πιστώσεων SACE.



    ΣΧΟΛΙΑ