• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Deal 9 δισ. δολαρίων για την οικογένεια Agnelli: Πουλά την PartnerRe στη γαλλική Covea

    • Bloomberg

    John Elkann, εγγονός του Gianni Agnelli


    Ο επιχειρηματικός κολοσσός Exor της οικογένειας Agnelli συμφώνησε να πουλήσει την αντασφαλιστική PartnerRe στη γαλλική Covea έναντι 9 δισ. δολαρίων, ενεργοποιώντας εκ νέου προηγούμενη συμφωνία που ακυρώθηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας.

    Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είχαν διακοπεί τον Μάιο του 2020 όταν η Exor απέρριψε το αίτημα της Covea, η οποία ζήτησε μείωση του τιμήματος εξαγοράς, επικαλούμενη τις «πρωτοφανείς συνθήκες και σημαντικές αβεβαιότητες που απειλούν την παγκόσμια οικονομική προοπτική» λόγω πανδημίας.

    Μετά από έναν και πλέον χρόνο, ο John Elkann, ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της ιταλικής δυναστείας Agnelli, κατάφερε να ολοκληρώσει τη συμφωνία στην τιμή που είχε καθοριστεί πριν από την έναρξη της πανδημίας.

    Η πώληση σηματοδοτεί άλλη μια σημαντική συμφωνία για τον Elkann, 45 ετών, λίγους μήνες αφότου η Fiat Chrysler ολοκλήρωσε τη συγχώνευσης της με τον Όμιλο PSA για τη δημιουργία της τέταρτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

    Η μετοχή της Exor σημείωσε άνοδο έως και 3,6% στην αγορά του Μιλάνου και βρέθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, με την χρηματιστηριακή αξία του ομίλου να ανέρχεται στα 20 δισ. ευρώ (23,3 δισ. δολάρια).

    Η οικογένεια Agnelli, η οποία ίδρυσε τη Fiat πριν από περίπου 125 χρόνια, κατέχει το 53% της εταιρείας χαρτοφυλακίου. Η Exor ελέγχει τη Ferrari NV και είναι ο μεγαλύτερος μεμονωμένος επενδυτής στη Stellantis. Ελέγχει επίσης το The Economist Group και την ποδοσφαιρική ομάδα Γιουβέντους.

    Η εξαγορά της PartnerRe θα βοηθήσει την Covea να επεκταθεί πέρα ​​από τις ασφαλιστικές καλύψεις κατοικίας, αυτοκινήτου, ζωής και υγείας. Οι ασφαλιστές και οι αντασφαλιστές, υπό την πίεση των χαμηλών έως αρνητικών επιτοκίων, έχουν στραφεί στη σύναψη συμφωνιών για την ενίσχυση των εσόδων τους, συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων προς την αντασφάλιση και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

    Οι δύο εταιρείες στοχεύουν να υπογράψουν την τελική συμφωνία πώλησης μέχρι το τέλος του έτους και να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή στα μέσα του 2022.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ