• Business

    Fiat Chrysler: Ζητάει χορήγηση πιστωτικής γραμμής € 6,3 δισ. με κρατική εγγύηση


    Η Fiat Chrysler βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με το ιταλικό κράτος για τη χορήγηση πιστωτικής γραμμής ύψους 6,3 δισ. ευρώ με εγγύηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες οικονομικές συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού, όπως ανέφεραν πηγές του πρακτορείου Bloomberg.

    Βασικός συνομιλητής της εταιρείας είναι η βασική πιστώτριά της, Intesa Sanpaolo, τόνισαν οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

    Η Sace, κρατικός ασφαλιστικός φορέας για το εξαγωγικό εμπόριο, θα παράσχει εγγύηση για το 80% του ποσού, αναφέρει το πρακτορείο. Η χορήγηση της εγγύησης θα γίνει μέσω διατάγματος του υπουργείου Οικονομικών.

    Fiat Chrysler, Intesa και Sace αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες του Bloomberg.

    Η ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική της κατάσταση, αφού το α’ τρίμηνο «αιμορράγησε» καίγοντας ρευστότητα 5,5 δισ. δολ.

    Η Fiat Chrysler και ο γαλλικός όμιλος PSA αποφάσισαν την προηγούμενη εβδομάδα να ακυρώσουν τη χορήγηση μερίσματος ύψους 1,1 δισ. ευρώ έκαστη, η οποία αποτελούσε μέρος της συμφωνίας συγχώνευσής τους, επικαλούμενες το πλήγμα της πανδημίας.



    ΣΧΟΛΙΑ