• Business

    PeopleCert: Η μυστική εξαγορά, το AI και το σχέδιο για τη δημιουργία του Amazon στην εκπαίδευση

    PeopleCert

    Βύρων Νικολαΐδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της PeopleCert


    Σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και μεταμόρφωσης μπαίνει η PeopleCert, και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που της δίνει το AI, ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί σε μια επαναστατική πλατφόρμα εκπαίδευσης.

    Η εταιρεία, όπως ανέφερε ο ιδρυτής της Βύρων Νικολαΐδης, πριν δέκα ημέρες πραγματοποίησε μια εξαγορά στον τομέα του ΑΙ, που δε θα ανακοινώσει. Το μέγεθος της εταιρείας δεν είναι σημαντικό, όμως η εξειδίκευσή της είναι τέτοια που μπορεί να της δώσει τεράστιες δυνατότητες για την ανάπτυξη και προώθηση των νέων σχεδίων της στην τεχνητή νοημοσύνη. “Το 2023 και το 2024 θα είναι χρονιές μετασχηματισμού της εταιρείας και θα έχουμε να μοιραστούμε ενδιαφέροντα νέα”, σημείωσε.

    “Αυτό που αλλάζει τον κόσμο και θα αλλάξει τα πάντα γύρω μας, είναι η τεχνητή νοημοσύνη, που είναι ευκαιρία και απειλή. Για μας είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία και δουλεύουμε εδώ και ένα χρόνο πολύ σοβαρά σε αυτό” τόνισε ο Βύρων Νικολαΐδης. “Δίνει τη δυνατότητα της εξατομίκευσης στα πάντα και μπορεί πολύ άμεσα και με μεγάλη ακρίβεια να φέρνει σωστά αποτελέσματα, αυξάνοντας την αποδοτικότητα και μειώνοντας το χρόνο”.

    “Θέλουμε να γίνουμε η επόμενη Amazon στο χώρο της εκπαίδευσης”, δήλωσε, σημειώνοντας ότι η έλευση του AI αλλάζει τόσο πολύ τα δεδομένα που δημιουργεί νέα πεδία δραστηριότητας και ευκαιριών ανάπτυξης. “Η Amazon αξιοποίησε την εκτόξευση του ηλεκτρονικού εμπορίου και ξεκινώντας από την ανταγωνιστική πώληση βιβλίων και cd χάρη στο ηλεκτρονικό εμπόριο, υποκατέστησε το παραδοσιακό εμπόριο. Το ερώτημα είναι αν μπορούμε με το ΑΙ να δημιουργήσουμε ένα Amazon στο χώρο της εκπαίδευσης”, τόνισε.

    “Η τεχνητή νοημοσύνη δίνει τη δυνατότητα να κάνει κανείς πράγματα σε εκατονταπλάσιο μέγεθος, που δεν ήταν δυνατό να γίνουν πριν. Άρα αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια να είναι γεωμετρική. Πιστεύουμε ότι στην εταιρεία ανοίγει τεράστιους δρόμους και σε αυτό δουλεύουμε. Για μας το chatGPT είναι στην καθημερινότητά μας, έχουμε προσλάβει πολύ εξειδικευμένους ανθρώπους και όλοι εργαζόμενοί μας χρησιμοποιούν το ChatGPT. Έχουμε 9 ομάδες τεχνητής νοημοσύνης και δουλεύουμε νέες εφαρμογές”.

    Η τεχνολογία για πρώτη φορά επιτρέπει την εξατομίκευση και η εταιρεία εξετάζει τις δυνατότητες που της προσφέρει στην παροχή εξειδικευμένων και εξατομικευμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών. “Το ΑΙ μπορεί να μας βοηθήσει από εκεί που κάναμε 10 πράγματα να μπορούμε να κάνουμε 50, και αυτά πολύ πιο εύκολα, πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο αποτελεσματικά” εξήγησε.

    Διπλή εισαγωγή σε Χρηματιστήριο Αθήνας και Νέας Υόρκης….όταν επιτρέψουν οι αγορές

    “Μετά την εξαγορά της Axelos στην Αγγλία, δεν είμαστε πια ένας φορέας εξετάσεων, αλλά ένας φορέας που διαχειρίζεται, αναπτύσσει και κεφαλαιοποιεί πνευματικά δικαιώματα. Είμαστε μια πλατφόρμα πιο κοντά στο netflix, που έχουμε δικαιώματα τα οποία ένας από τους τρόπους να κεφαλαιοποιήσουμε είναι οι εξετάσεις. Κι ενώ οι εξετάσεις και η πιστοποίηση ήταν το 95%, σήμερα, δύο χρόνια μετά την εξαγορά, επειδή προστέθηκαν και άλλοι τομείς έχει πέσει στο 65%”, ανέφερε ο κ. Βύρων Νικολαΐδης.

    Όσον αφορά τα σχέδια εισαγωγής σε Χρηματιστήριο, σημείωσε, ότι, πάντοτε η εταιρεία θέλει να είναι έτοιμη για μια εισαγωγή στο Χρηματιστήριο. “Τα μεγέθη μας, μας οδηγούν για εισαγωγή στη Νέα Υόρκη και ενδεχομένως γίνει και παράλληλη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας”, είπε.

    Ωστόσο, οι αβεβαιότητες που δημιούργησε η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, αναβάλλουν τους σχεδιασμούς αυτούς, αφού δεν είναι καλή εποχή για τις αγορές.

    “Εύχομαι ο πόλεμος αυτός να είναι σύντομος γιατί όσο πιο πολύ διαρκεί, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να γίνει κάτι απρόοπτο ή ανεξέλεγκτο, ένα ατύχημα που θα περιπλέξει πολλούς”.

    Διαβάστε επίσης

    PeopleCert: Υποτροφίες σε νέους με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη

    Peoplecert: Γιατί θα διδάσκεται ως μάθημα στo INSEAD- Επιτυχία με ελληνική υπογραφή

    Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος: Τα θυρανοίξια της Πανάγιας Βαλίνου συμβολίζουν την πίστη και την ελπίδα



    ΣΧΟΛΙΑ