• Business

    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε


    Καλημέρα σας. Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε:

    -Μηνύματα τόσο προς τους δανειστές όσο και προς την κυβέρνηση επιφύλασσε, όπως τουλάχιστον ανέφεραν πηγές πολύ κοντά στη σημερινή συνάντηση Στουρνάρα-Θεσμών, ο πρόεδρος της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Από τη μία πλευρά ο κεντρικός τραπεζίτης, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δανειστών, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ πηγή της ΤτΕ τόνισε, μετά το πέρας της εν λόγω συνάντησης, ότι η κυβέρνηση οφείλει να επιταχύνει τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων.

    -Σε σκληρή παρτίδα πόκερ εξελίσσονται οι διεργασίες μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών για τους επικεφαλής του νέου υπερταμείου, υπό την ομπρέλα του οποίου θα περάσουν τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου προς αξιοποίηση. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για διάσταση απόψεων ακόμη και στο πρόσωπο που προαλείφεται για τη θέση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου του νέου ταμείου, του Γάλλου τεχνοκράτη Ζακ Λε Παπ, με πολυετή θητεία στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας του.

    -Εντός των ημερών κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την κύρωση της σύμβασης πώλησης του Ελληνικού στη Lamda Development το οποίο βρίσκεται πως τελική επεξεργασία στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης. Με το σχέδιο νόμου κυρώνεται η «Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και της από 19.07.2016 Τροποποιητικής Σύμβασης και ρύθμιση λοιπών συναφών θεμάτων». Η συνολική επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο και στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά θα φτάσει τα επτά δισ. ευρώ.

    -Αναλυτική έκθεση που αποκαλύπτει την περιουσιακή κατάσταση όλων των Ελλήνων ανήρτησε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ. Η έκθεση αντλεί στατιστικά στοιχεία από το «ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο» της εφορίας, δηλαδή τη βάση δεδομένων για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά για την περιουσιακή κατάσταση των Ελλήνων αλλά για την κατά κεφαλή επιβάρυνση από τον ΕΝΦΙΑ.

    -Βιώσιμες είναι οι επτά στις δέκα επιχειρήσεις πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς και η τράπεζα με αποτελεσματικές παρεμβάσεις θα τις στηρίξει. Αυτή την πολιτική υλοποιεί ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Πουλόπουλος και οι επιδόσεις που παρουσιάζονται από τη διοίκηση στις επαφές με επενδυτές είναι σημαντικές στο «μέτωπο» αυτό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/proxenevoun-sizigo-voulefti-gia-neo-teped/73846



    ΣΧΟΛΙΑ