• Business

    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε!

    Σοκ στις παγκόσμιες αγορές μετά τη ρωσική επίθεση σε Ουκρανία

    Σοκ στις παγκόσμιες αγορές μετά τη ρωσική επίθεση σε Ουκρανία


    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε

    -Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 4,4 δισ. αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας, τονίζει η Τράπεζα της Ελλάδος. Πλέον ο ELA διαμορφώνεται στα 52,8 δισ. Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 4,4 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

    -Αρνητικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης (τον 8ο τα τελευταία 9 χρόνια) της τάξης του 0,5% αναμένει για το σύνολο του έτους η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Έρευνας Διεθνών Κεφαλαιαγορών της Eurobank στην ειδική μελέτη που δημοσίευσε σήμερα με τίτλο: “Ελλάδα: Προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και το επόμενο έτος – Εγχώρια ανάπτυξη, ορόσημα του προγράμματος, προκλήσεις και επενδυτικές ευκαιρίες”.

    -Παρατείνεται για τρεις εβδομάδες, έως τις 3 Οκτωβρίου, η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση της εταιρίας σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού ΕΕΣΣΤΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ. Ο διαγωνισμός επαναπροκηρύχθηκε τον Ιούλιο, καθώς ο προηγούμενος κηρύχθηκε άγονος, και με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα, οι επενδυτές θα έπρεπε να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

    -Την έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας στους οφειλέτες των Ταμείων, υπό την προϋπόθεση να καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες εισφορές, από 1ης Ιανουαρίου 2017 και εφ’ εξής, διαπραγματεύεται με τους εκπροσώπους των δανειστών η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Η κακή πορεία των εσόδων από τις τρέχουσες ρυθμίσεις, τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα όσοι σταματούν να εξυπηρετούν τις δόσεις τους και βγαίνουν εκτός διακανονισμού.

    -Στο πλαίσιο της πολιτικής της για άμεση επικοινωνία με το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας παρέθεσε δείπνο σε επιχειρηματίες, ενώ παράλληλα οργανώνει επαφές με επιχειρηματικές της Β. Ελλάδος γενικότερα. H πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Τ. Κατσέλη, σε ομιλία της, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι “όλο το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, έχει να αντιμετωπίσει άμεσα τρεις μεγάλες και κρίσιμες προκλήσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/epochi-kirie-mitsotaki-chrizi-amesis-antidrasis-ochi-metamoschefsis/72711



    ΣΧΟΛΙΑ