• Business

    Πέφτουν οι υπογραφές για την έναρξη των ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

    • NewsRoom
    Στάθης Τσοτσορός. Πρόεδρος ΕΛΠΕ

    Στάθης Τσοτσορός. Πρόεδρος ΕΛΠΕ


    Ένα βήμα πιο κοντά πριν την έναρξη των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή του Ιονίου αναμένεται να σημειωθεί την Τετάρτη, καθώς μονογράφεται η σύμβαση παραχώρησης δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Ιωάννη Μπασιά και εκπροσώπους της Κοινοπραξίας REPSOL – Ελληνικά Πετρέλαια, που έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προηγήθηκε.

    Σύμφωνα με την σύμβαση, στην εταιρεία θα παραχωρηθεί για έρευνα μια έκταση 6.671 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Πρόκειται για μια θαλάσσια έκταση που περικλείει μια περιοχή  δυτικά και νότια της Κέρκυρας, μέχρι την περιοχή δυτικά της Λευκάδας. Θα ακολουθήσει έλεγχος των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κύρωσή τους από τη Βουλή.

    Τον Σεπτέμβριο, υπενθυμίζεται, μονογράφηκαν οι συμβάσεις παραχώρησης για τα θαλάσσια «οικόπεδα» νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, καθώς τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο ρεκόρ κερδοφορίας για τα ΕΛΠΕ
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πέφτουν» οι υπογραφές για τα δύο «οικόπεδα» στην Κρήτη- Θα παραχωρηθούν στην κοινοπραξία ExxonMobil-Total-ΕΛΠΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευ. Τσοτσορός: Φέτος τα κέρδη EBITDA των ΕΛΠΕ θα ξεπεράσουν για πρώτη φορά το 1 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ