• Business

    «Πέφτουν» οι υπογραφές για τα δύο «οικόπεδα» στην Κρήτη – Θα παραχωρηθούν στην κοινοπραξία ExxonMobil-Total-ΕΛΠΕ

    • NewsRoom


    H μονογραφή των συμβάσεων μίσθωσης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την κοινοπραξία για την παραχώρηση των δύο θαλάσσιων «οικοπέδων» υδρογονανθράκων δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης στην κοινοπραξία των ExxonMobil, Total και ΕΛΠΕ θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου.

    Το σχήμα των τριών εταιρειών είχε ορισθεί επιλεγείς αιτών για τα συγκεκριμένα οικόπεδα από τις αρχές Ιουλίου, με αποφάσεις του υπουργού Ενέργειας Γ. Σταθάκη, ενώ οι συμβάσεις οριστικοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, μέσα από τις διαπραγματεύσεις του με την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).

    Το επόμενο βήμα μετά τη μονογραφή των συμβάσεων, είναι η προώθηση των φακέλων στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιήσει τον προσυμβατικό έλεγχο, ώστε να ακολουθήσει η οριστική υπογραφή των συμβάσεων μίσθωσης από τα εμπλεκόμενα μέρη. Στη συνέχεια, οι συμβάσεις θα «έρθουν» στη Βουλή για κύρωση, η οποία θα ανοίξει τον δρόμο στις 3 εταιρείες για τον προγραμματισμό της πρώτης φάσης έρευνας (με σεισμικές και αεροβαρυτικές μελέτες) στα «οικόπεδα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε Total-ExxonMobil-ΕΛΠΕ οι έρευνες για πετρέλαιο-φυσικό αέριο στην Κρήτη



    ΣΧΟΛΙΑ