• Business

    Παραιτήθηκε ο CEO του CNN, Κρις Λιχτ

    Κρις Λιχτ

    Κρις Λιχτ


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του CNN, Κρις Λιχτ (Chris Licht), παραιτήθηκε από το αμερικανικό ειδησεογραφικό κανάλι μετά από μια σύντομη και ταραχώδη θητεία στην εταιρεία.

    Η κίνηση σηματοδοτεί την γρήγορη πτώση του Λιχτ, ένα στέλεχος με μακρά πορεία στην τελεώραση,  ο οποίος το 2022 αντικατέστησε τον δημοφιλή επικεφαλής του CNN, Τζεφ Ζούκερ (Jeff Zucker), ο οποίος δεν είχε αποκαλύψει μια συναινετική σχέση με μια στενή συνεργάτη του.

    Η αποχώρηση του Λιχτ είναι άμεση και η εταιρεία θα αναζητήσει αντικαταστάτη, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η μητρική εταιρεία του CNN, Warner Bros. Discovery Inc.

    «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Κρις, προσωπικά και επαγγελματικά», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ζάσλαβ (David Zaslav), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery. «Η δουλειά του να ηγηθεί του CNN δεν θα ήταν ποτέ εύκολη, ειδικά σε μια εποχή τεράστιων αναταραχών και μετασχηματισμών, και έχει δώσει την καρδιά και την ψυχή του σε αυτό».

    Ο Λιχτ πρώην εκτελεστικός παραγωγός του CBS This Morning και του The Late Show With Stephen Colbert , έφτασε στο CNN με στόχο να δημιουργήσει ένα λιγότερο «διχαστικό» δίκτυο. Το CNN είχε τηρήσει μαχητική στάση κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ και ο Λιχτ ήθελε το δίκτυο να είναι πιο αντικειμενικό .

    Ωστόσο,  δυσκολεύτηκε στον πρώτο του χρόνο. Μία από τις πρώτες του κινήσεις ήταν το κλείσιμο της υπηρεσίας stream CNN+ λίγες μόλις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της. Με τη Warner Bros. Discovery να περικόπτει τα έξοδα, ο Λιχτ επέβλεψε τις απολύσεις εκατοντάδων υπαλλήλων του CNN που άφησαν το υπόλοιπο προσωπικό αποθαρρυμένο.

    Τον Μάιο, ο Λιχτ αντιμετώπισε αντιδράσεις μετά τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης στο δημαρχείο με τον Τραμπ. Το γεγονός επικρίθηκε ευρέως, συμπεριλαμβανομένης της παρουσιάστριας του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ. Λίγες εβδομάδες αργότερα, το Atlantic επέκρινε την κάλυψη του δικτύου για την πανδημία, ενώ ο Λιχτ εμφανιζόταν αποστασιοποιημένος από το προσωπικό, παίρνοντας ένα γραφείο σε ξεχωριστό όροφο.

    Μετά το άρθρο του Atlantic, ο Λιχτ ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους του CNN  και είπε ότι θα «πολεμούσε» για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη τους.

    Στις αρχές Ιουνίου, ο Ντέιβιντ Λίβι, ένας μακροχρόνιος συνεργάτης του Ζάσλαβ, διορίστηκε επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής του CNN. Ενώ ο Λίβι θα διαχειριζόταν την επιχειρηματική πλευρά του δικτύου, ο Λιχτ θα μπορούσε να επικεντρωθεί στον προγραμματισμό του CNN, ο οποίος δεν είχε προχωρήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα. Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι η αναστάτωση στη νέα πρωινή εκπομπή του Λιχτ, καθώς απέλυσε έναν από τους συμπαρουσιαστές, τον αμφιλεγόμενο Ντον Λέμον.

    Εν τω μεταξύ, οι αξιολογήσεις του CNN συνέχισαν να μειώνονται. Το δίκτυο έχει πέσει στην τρίτη θέση στις βαθμολογίες των καλωδιακών ειδήσεων, πίσω από το Fox News και το MSNBC.

    Σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό, ο Ζάσλαβ ανέφερε  ότι η εταιρεία θα πραγματοποιήσει «μια ευρεία αναζήτηση, εσωτερικά και εξωτερικά, για έναν νέο ηγέτη».

    Διαβάστε επίσης

    Βρετανία: Πωλείται ο Όμιλος Τέλεγκραφ

    Λιονέλ Μέσι: Οδεύει προς την Ίντερ Μαϊάμι του Μπέκαμ, λέει το BBC

    Χριστίνα Σούζη: Σοβαρό τροχαίο για τη μετεωρολόγο

    ──────────────────

    Εκλογές 2023

    Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

     Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ