• Business

    «Παράταση» στην μάχη της Forthnet: Γιατί οδηγείται σε μετάθεση η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών


    Προς μετάθεση ολίγων εβδομάδων βαίνει η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της Forthnet. Το πιθανότερο είναι τις επόμενες ημέρες να προταθεί νέα ημερομηνία, εντός του Σεπτεμβρίου, αντί στις 31 Ιουλίου, όπως έχει οριστεί από τις πιστώτριες τράπεζες πρόσφατα, στην επιστολή τους (20.6.2018) με την οποία ενημέρωσαν τους δύο ενδιαφερόμενους για την επόμενη φάση της διαδικασίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας ζήτησαν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να προχωρήσουν χωρίς χρονική πίεση τον νομικό και οικονομικό έλεγχο της εισηγμένης και με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες αντιμετωπίζουν το αίτημα θετικά.

    Όπως είναι γνωστό σε αυτή τη φάση τη Forthnet διεκδικούν από κοινού οι Vodafone – Wind και ο Ανντένα. Η τηλεπικοινωνιακή αγορά αναμένει με εξαιρετικό ενδιαφέρον το αν τελικά αυτή τη φορά θα υπάρξει συμφωνία για την εισηγμένη, χωρίς να είναι εύκολες οι εκτιμήσεις.

    Από την πλευρά πάντως των δύο τηλεπικοινωνιακών εταιρειών που συνεχίζουν να βρίσκονται στη διαδικασία το τοπίο ως προς τον σχεδιασμό τους έχει ξεκαθαρίσει.

    Σε δηλώσεις του πρόσφατα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία στην οποία ηγείται δεν ενδιαφέρεται για τη Forthnet λόγω των αποκλειστικών δικαιωμάτων που έχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το κύριο σημείο του ενδιαφέροντος είναι η πελατειακή βάση της εισηγμένης στη σταθερή τηλεφωνία. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μπορεί το ενδιαφέρον να παραμένει το χρηματικό όμως τίμημα που θα προσφερθεί αλλάζει γιατί αλλάζουν τα μεγέθη της Forthnet. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «το ενδιαφέρον μας συνεχίζει να υφίσταται, όσο όμως ο καιρός περνά το ύψος της πρότασής μας αλλάζει».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Vodafone-Wind και Ant1 οι τελικοί διεκδικητές για την Forthnet – Γιατί παραμένουν σκεπτικές οι τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Παπαδόπουλος: Ο CEO της προβληματικής Forthnet που παίρνει περισσότερα από το Μάριο Ντράγκι…
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Forthnet: Οταν οι … υγιείς εταιρίες δίνουν bonus στα αφεντικά (Πάνος Παπαδόπουλος)



    ΣΧΟΛΙΑ