• Business

    Παπαστράτος: Πρωτοβουλία – ορόσημο για την στήριξη των 21.000 επιχειρήσεων της Μικρής Λιανικής – Ρίχνει άμεσα 10 εκατ. στην αγορά

    O Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντί


    Με στόχο να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας στη μικρή λιανική λόγω του πλήγματος της πανδημίας, η Παπαστράτος ανακοίνωσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται η άμεση παροχή ρευστότητας, ύψους 10 εκατ. ευρώ, μέσα από άτοκες πιστώσεις.

    Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Ζάππειο, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ανακοινώθηκαν οι άξονες του προγράμματος που λειτουργεί συμπληρωματικά στα μέτρα της Πολιτείας και έχει ως κεντρικό στόχο όχι μόνο να παρέχει «οξυγόνο» στις επιχειρήσεις, αλλά και να  συμβάλλει, μέσα από σημαντικές δράσεις, συνεργασίες και πρωτοβουλίες, στην διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για ολόκληρο τον κλάδο.

    Ειδικότερα, το πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο «Συνεχίζουμε Μαζί» βασίζεται σε τρεις άξονες: 

    • Άμεση ενίσχυση ρευστότητας
    • Μείωση λειτουργικού κόστους 
    • Εκσυγχρονισμός της Μικρής Λιανικής

    Στον πυρήνα του πακέτου στήριξης της Παπαστράτος βρίσκεται η χορήγηση άτοκων πιστώσεων, ύψους 10 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις του κλάδου για την άμεση ενίσχυση της ρευστότητάς τους. Οι πιστώσεις θα χορηγούνται με εγγυήσεις της Παπαστράτος, ενώ ο μηχανισμός κατανομής και διάθεσής τους έχει σχεδιαστεί προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη από ρευστότητα. Η ένταξη στο πρόγραμμα θα πραγματοποιείται εύκολα, γρήγορα και απλά, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, μέσα από την πλατφόρμα Papastratos Open.

    Παράλληλα, στοχεύοντας στη μείωση του κόστους και στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των παραδοσιακών σημείων πώλησης της Μικρής Λιανικής, η Παπαστράτος προχώρησε στη σύναψη συνεργασιών με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά, όπως η Vodafone, o ΗΡΩΝ, τα Public και η intale, για την παροχή σημαντικών εκπτώσεων και προνομιακών προσφορών. Το πρόγραμμα της Παπαστράτος, που αναπτύσσεται δυναμικά και σύμφωνα με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία, σύντομα θα ενισχυθεί με νέες δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης.

    O Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντί

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την παραπάνω πρωτοβουλία ανέφερε πως αποτελεί φωτεινό ορόσημο και πρότυπο στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για να περάσουμε το δύσκολο Χειμώνα που έρχεται και κάλεσε και άλλες επιχειρήσεις, που έχουν παρόμοιες δυνατότητες να μιμηθούν την Παπαστράτος και να ακολουθήσουν ανάλογα εργαλεία. «Πρέπει να βάλουμε όλοι μαζί πλάτη για να περάσουμε απέναντι. Σε αυτή την κρίση, δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν πίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

    Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως το υπουργείο έχει θεσπίσει αρκετά εργαλεία μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, χρησιμοποιώντας αρκετούς διαθέσιμους ευρωπαϊκούς για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να σταθούν όρθιες, ωστόσο όπως έσπευσε να τονίσει όσες προσπάθειες και να κάνει το Κράτος, δεν θα είναι αρκετές. Για αυτό και όπως είπε συμπλήρωσε είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτο το σήμα που εκπέμπει σήμερα η Παπαστράτος με ένα προϊόν που έρχεται να συμπληρώσει τις προσπάθειες του Κράτους και να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς επιχειρηματίες της μικρής λιανικής να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον ρευστότητα που θα τους επιτρέψει να επιβιώσουν.

    «Συνεχίζουμε Μαζί»: Το νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Παπαστράτος για την άμεση στήριξη της Μικρής Λιανικής

    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης από την πλευρά του δήλωσε: «Εδώ και σχεδόν 90 χρόνια η Μικρή Λιανική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματός μας. Σε αυτούς τους ανθρώπους που επιχειρούν και εργάζονται στη Μικρή Λιανική οφείλουμε μεγάλο μέρος της δικής μας επιτυχίας. Μέσα από το Πρόγραμμα «Συνεχίζουμε Μαζί», επιδιώκουμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις του κλάδου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλά και να στείλουμε ένα μήνυμα σε ολόκληρη τη χώρα: Παραμένουμε ενωμένοι, αλληλέγγυοι. Παραμένουμε δίπλα συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη, κάθε μάχη. Συνεχίζουμε Μαζί.

    Ανέφερε πως ο κλάδος της Μικρής Λιανικής (περίπτερα, μίνι μάρκετ, κα.) κινδύνευσε με αφανισμό στη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων αφού περίπου 10.000 κατέβασαν ρολά, ενώ με βάση μελέτη που εκπόνησε η Deloitte για λογαριασμό της Παπαστράτος έδειξε πως τα σημεία της μικρής λιανικής υφίστανται ασφυκτική πίεση από την πανδημία, με αυτά που λειτουργούν σε κεντρικά σημεία να έχουν περιορισμένο κέρδος και τα περιφερειακά να έχουν μηδενικό κέρδος. 

    Να σημειωθεί πως σήμερα η μικρή λιανική αριθμεί περισσότερες από 21.000 επιχειρήσεις και περί τους 43.000 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα.

    Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο https://papastratosmazi.gr/

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ