• Business

    PacWest: Υποβάθμιση από Fitch μετά από αξιολόγηση 14 τραπεζών

    • NewsRoom

    Πρόεδρος και CEO, Paul Taylor (fitch.group)


    Η Fitch Ratings υποβάθμισε σε BBB- από BB+ τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της PacWest, η οποία είδε τη μετοχή της να βυθίζεται μετά τις χρεοκοπίες των τραπεζών του Μαρτίου.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η κίνηση αποτέλεσε την συνέχεια αξιολόγησης της Fitch, που αφορούσε το χρέος 14 μικρομεσαίων τραπεζών. Την ίδια ώρα, η Western Alliance Bancorp υποβαθμίστηκε σε BBB- από BBB+ και η Trustmark σε BBB από BBB+.

    Ωστόσο, οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση μετά τις πρόσφατες τραπεζικές πιέσεις, συνέχισαν να ανεβαίνουν στις απογευματινές συναλλαγές, με το SPDR S&P Regional Banking ETF να σημειώνει άνοδο 0,4%, καθώς ορισμένες θετικές εξελίξεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα καθησύχασαν τους επενδυτές.

    Στην ανασκόπησή του, ο Fitch είπε ότι οι υποβαθμίσεις περιορίζονταν ως επί το πλείστον σε ένα υποσύνολο τραπεζών που παρουσίασαν είτε εκροές καταθέσεων, κυρίως μεγαλύτερες από ομοτίμους είτε χαμηλά επίπεδα ενσώματων κεφαλαίων.

    Την Τρίτη, ωστόσο, η Western Alliance ανέφερε ότι η αύξηση των καταθέσεων, ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια στις 12 Μαΐου, προκαλώντας ένα ράλι σε άλλες κατεστραμμένες περιφερειακές τραπεζικές μετοχές.

    Τα LT IDR των τραπεζών που επιβεβαίωσε ο Fitch με σταθερή προοπτική περιλαμβάνουν: BOK Financial, Cathay General Bancorp  (BB+), First National of Nebraska, Inc. (BBB), Hilltop Holdings, (BBB+), Synovus Financial (BBB), Columbia Banking System (BBB+) και Wintrust Financial (BBB+).

    Συνολικά, η Fitch υποστήριξε ότι ο περιορισμός της ρευστότητας, πιθανότατα θα συνεχίσει να επιβαρύνει τις τράπεζες μεσαίου επιπέδου όσον αφορά το αυξημένο κόστος χρηματοδότησης και τη συγκρατημένη αύξηση των δανείων.

    Διαβάστε επίσης: 

    Παπαδόπουλος: Ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τη συντήρηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων

    Γεραπετρίτης: Οι πολίτες να αξιολογήσουν ποιος ήταν συνεπής στις εξαγγελίες του και ποιος όχι



    ΣΧΟΛΙΑ