• Business

    Π. Παππάς: Μετοχές αξίας 65,5 εκατ. δολ. πουλάει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Star Bulk!

    Ο Πέτρος Παππάς, επικεφαλής της ναυτιλιακής εταιρείας, Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Αίσθηση προκαλεί στην αγορά η απόφαση της Oaktree Capital Management, βασικού μετόχου της Star Bulk Carriers, συμφερόντων του Π. Παππά, να προχωρήσει σε πώληση 5 εκατ. μετοχών της ναυτιλιακής, μειώνοντας το ποσοστό της σε αυτήν.

    Σε ανακοίνωση της η Star Bulk αναφέρει ότι ένα fund που ανήκει στην Oaktree Capital Management προχωρά σε πώληση 5 εκατ. κοινών μετοχών της ναυτιλιακής, στην τιμή των 13,10 δολ. ανά μετοχή.

    Η προσφορά αναμένεται να κλείσει στις 29 Ιουνίου 2018, ενώ αν ολοκληρωθεί με επιτυχία, το ποσοστό συμμετοχής της Oaktree στη Star Bulk θα μειωθεί στο 43% περίπου. Το βιβλίο προσφορών έχει αναλάβει η Morgan Stanley.

    Σημειώνεται ότι η Oaktree επένδυσε για πρώτη φορά στη Star Bulk το 2013 ενώ το Φεβρουάριο 2017 αύξησε περαιτέρω το ποσοστό της στο 51,4% μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία Ιουνίου 2018, το ποσοστό της εταιρίας ανέρχεται στο 50,6%.

    Η απόφαση για πώληση των μετοχών πραγματοποιείται μετά από μία ιδιαίτερα δραστήρια περίοδο για τη ναυτιλιακή, η οποία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εξαγορές από τις αρχές του έτους. Τον επόμενο μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά του στόλου της Sogna Bulk και η εισαγωγή των μετοχών της Star Bulk στην αγορά του Όσλο.

    Η κίνηση της Οaktree, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, δεν θεωρείται ότι συνδέεται άμεσα με τις νέες συγχωνεύσεις και εξαγορές που πραγματοποιεί η ναυτιλιακή, στις οποίες περιλαμβάνεται και η συγχώνευση με την Augustea Holding του Raffaele Zagari.

    Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση των συμφωνιών ο στόλος της Star Bulk θα αποτελείται από 108 πλοία και η κεφαλαιοποίηση της θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολ.

    Η Oaktree έχει ενεργή συμμετοχή στην Star Bulk, ενώ ο Mahesh Balakrishnan εκπροσωπεί την Oaktree στο διοικητικό συμβούλιο της ναυτιλιακής από το 2015.

    star polaris πετρος παππας ναυλαγορά
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Star Polaris” της Star Bulk Carriers είναι χωρητικότητας 180.000-dwt και κατασκευής του έτους 2011

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ποιος Έλληνας εφοπλιστής αγοράζει πέντε πλοία της χρεοκοπημένης Toisa

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Κούστας: Θετικό το α’ τρίμηνο του έτους για τη Danaos. Τα οικονομικά στοιχεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Αλαφούζος: Στην τελική ευθεία η είσοδος της Okeanis στην αγορά του Όσλο



    ΣΧΟΛΙΑ