• Business

    Π. Λιβανός: Θετικές προοπτικές για τη GasLog Partners. Τι λένε οι αναλυτές

    Πήτερ Λιβανός GasLog

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog


    Ευχάριστα νέα για τη ναυτιλιακή GasLog Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, καθώς o αναλυτής της Stifel, Benjamin Nolan, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της εταιρείας και προέβη στις ανάλογες κινήσεις.

    Συγκεκριμένα, ο Nolan ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής της GasLog Partners δίνοντας σύσταση “buy” και θέτοντας τιμή-στόχο τα 24 δολάρια/τεμάχιο. Προχώρησε στην ανάλογη κίνηση καθώς θεωρεί ότι η ναυτιλιακή βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση σε σχέση με τις προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένων των εξαγορών που έχει πραγματοποιήσει από τη μητρική της GasLog.

    Μάλιστα, από τη στιγμή που η GasLog Partners έχει υπογράψει ναυλοσύμφωνα για 9 δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με τη Shell με τη συνολική τους αξία να κυμαίνεται στα 3 δισ. δολάρια, ο Ben Nolan υποστήριξε ότι “Αναμένουμε οι μεταφορές της εταιρείας να σημειώσουν αύξηση τουλάχιστον κατά 10% σε ετήσια βάση για αρκετά χρόνια ακόμη”.

    stifel
    Benjamin Nolan, αναλυτής Stifel

    Ο αναλυτής της Stifel πρόσθεσε και ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των μεταφορών που πραγματοποιεί η ναυτιλιακή τοποθετείται στο 10-15%, συνεπώς, θα μπορεί να υποστηρίξει έως και 2 εξαγορές το χρόνο, ακόμη και τρεις, κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία της εμπορικής της κίνησης.

    Σημειώνεται ότι η μητρική GasLog έχει 13 δεξαμενόπλοια που μπορεί να πουλήσει στη θυγατρική GasLog Partners, με την πιο πρόσφατη συναλλαγή να είναι η εξαγορά-μαμούθ ύψους 189 εκατ. δολαρίων του χωρητικότητας 155.000-cbm δεξαμενόπλοιου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου GasLog Seattleτο οποίο έχει χρονοναυλώσει η Shell μέχρι το έτος 2020. Παράλληλα, στο εν λόγω ναυλοσύμφωνο συμπεριλαμβάνεται και η option ανανέωσής του για έως και 10 έτη.

    Από την άλλη, ο Ben Nolan, σε ξεχωριστή αναφορά, κάλυψε τη μετοχή της ναυτιλιακής Teekay LNG Partners με σύσταση “hold” και έθεσε την τιμή-στόχο στα 14,5 δολάρια/τεμάχιο, δεδομένου ότι πρόκειται για μια εταιρεία “που αναδύεται από τις στάχτες της σταδιακά”, καθώς έχει φέρει εις πέρας ένα μεγάλο πρόγραμμα αναχρηματοδότησης κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στ. Τσαντάνης στο mononews: Σε αύξηση κεφαλαίου προχωρά η Seanergy

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Οικονόμου: Συμφωνία-έκπληξη της Dryships για κούρεμα δανείου κατά 50%. Πτώση 13% η μετοχή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 16ο Διεθνές Forum της Navigator



    ΣΧΟΛΙΑ