• Business

    Π. Λιβανός: Τα επόμενα σχέδια της GasLog Partners

    Πήτερ Γ. Λιβανός

    Πήτερ Γ. Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Μετά τη μεγάλη συμφωνία της μητρικής GasLog Ltd. με την Centrica, η ναυτιλιακή GasLog Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να προχωρήσει στην πρώτη της εξαγορά πλοίου, κάτι που δεν έχει πραγματοποιήσει σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, όπως ισχυρίζονται οι αναλυτές.

    Συγκεκριμένα, ο αναλυτής της Stifel, Ben Nolan, υποστηρίζει ότι η μητρική εταιρεία πρόκειται να πουλήσει ένα σύγχρονο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου τύπου TFDE “μέσα στις επόμενες εβδομάδες”, για το οποίο φέρεται ως επικρατέστερος αγοραστής η θυγατρική GasLog Partners.

    Την ίδια στιγμή, μαζί με το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο που περιλαμβάνεται στη συμφωνία με τη Centrica, η μητρική GasLog, σύμφωνα με τους αναλυτές, διαθέτει επιπλέον άλλα 14 δεξαμενόπλοια που μπορούν να πωληθούν στη θυγατρική.

    Ο Nolan επεσήμανε τα εξής σχετικά: “Πιστεύουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα η εταιρεία να προχωρήσει και σε δεύτερη πώληση μέσα στο 2016, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από το κόστος του κεφαλαίου της GasLog Partners, καθώς θα χρειαστεί να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να πραγματοποιηθεί η (δεύτερη) εξαγορά”.

    Ο αναλυτής της Stifel πρόσθεσε επίσης ότι τα κέρδη που θα προκύψουν από την πώληση του δεξαμενόπλοιου, η GasLog σκοπεύει να τα διοχετεύσει προς την περαιτέρω χρηματοδότηση των αναπτυξιακών της πλάνων.

    Ωστόσο, ο αναλυτής της Credit SuisseGreg Lewis, θεωρεί ότι η θυγατρική έχει ήδη τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την μια εξαγορά, ειδικά μετά την έκδοση νέων μετοχών ύψους 53,23 εκατ. δολαρίων στην οποία προχώρησε η GasLog Partners το καλοκαίρι, όπως είχε μεταδώσει το mononews.gr, τα έσοδα από την οποία η ναυτιλιακή σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει την ανάπτυξή της και να αποπληρώσει τα χρέη της.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραφε το mononews.gr στις 20 Οκτωβρίου, η μητρική GasLog Ltd., προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας επταετούς διάρκειας για τη ναύλωση πλοίου της στην βρετανική εταιρεία ενέργειας Centrica, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους φυσικού αερίου προς οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές στην Βρετανία.

    Η ημερήσια τιμή ναύλωσης κυμαίνεται στα μέσα επίπεδα της τιμής των μακροχρόνιων ναυλώσεων που ισχύουν για τα υπόλοιπα πλοία της ναυτιλιακής.

    Συγκεκριμένα, o Mike Webber της Wells Fargo Securities εκτιμά ότι το εν λόγω δεξαμενόπλοιο κόστισε περίπου 200 εκατ. δολάρια και πως η τιμή του ναυλοσυμφώνου με τη Centrica θα κυμανθεί στα 74.000 δολάρια ημερησίως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μιχάλης Ζολώτας: Νέο δικαστικό μέτωπο μεταξύ DHL και NewLead

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η E Nomikos βάζει πωλητήριο στο παλιότερο πλοίο του στόλου της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999

     



    ΣΧΟΛΙΑ