• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Κέρδη ρεκόρ στο τέταρτο τρίμηνο 2018 για τη GasLog

    Πήτερ Γ. Λιβανός

    Πήτερ Γ. Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Σε νέα επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της ναυτιλιακής GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, ενώ θετικές είναι οι εκτιμήσεις της διοίκησης της για τις προοπτικές της αγοράς LNG.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη της ναυτιλιακής ανήλθαν στα 62,5 εκατ. δολάρια στο τελευταίο τρίμηνο του 2018, καθώς οι τιμές των ναύλων διαμορφώθηκαν σε εξαψήφια νούμερα προς το τέλος του έτους, ξεπερνώντας τις 200.000 δολάρια το Νοέμβριο.

    Τα έσοδα ανήλθαν στα 188,6 εκατ. δολάρια και 618,3 εκατ. δολάρια στο τέταρτο τρίμηνο και στο σύνολο του 2918 αντίστοιχα, έναντι κερδών 135,8 εκατ. δολαρίων και 525,2 εκατ. δολαρίων τις αντίστοιχες περιόδους του 2017.

    Ο Paul Wogan, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, επισήμανε: “Η GasLog κατέγραψε ένα ακόμη ρεκόρ στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου 2108, γεγονός που οφείλεται στα ισχυρά κέρδη από τη spot αγορά, με φόντο τις καλές συνθήκες στην αγορά LNG. Αυτά τα κέρδη, σε συνδυασμό με την αύξηση του στόλου μας κατά τη διάρκεια του έτους, την ισχυρή επιχειρησιακή μας απόδοση και τον αυστηρό έλεγχο του κόστους, έφεραν ρεκόρ ετήσιων αποτελεσμάτων στα έσοδα, τα EBITDA και τα κέρδη και μας επέτρεψαν να αυξήσουμε το μέρισμα των κοινών μετοχών κατά 7,1% και να ανακοινώσουμε το πρώτο μας εξτρά μέρισμα το μήνα Νοέμβριο.”

    Το 2018 η GasLog συνέχισε τη στρατηγική ανάπτυξης, ανακοινώνοντας επτά νέες παραγγελίες πλοίων, ενώ για έξι από αυτά τα πλοία έχει ήδη κλείσει συμφωνίες μακροχρόνιας ναύλωσης με την Cheniere και τη Centrica.

    Παρά το γεγονός ότι οι τιμές των ναύλων πρόσφατα έχουν υποχωρήσει από τα υψηλά που κατέγραψαν στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, ο κ. Wogan, υπογράμμισε ότι η αγορά του LNG θα παραμείνει ισχυρή δεδομένης της προβλεπόμενης αύξησης του εφοδιασμού με LNG έως το 2020 και την ύπαρξη σχετικά λίγων μη δεσμευμένων νέων πλοίων που θα παραδοθούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

    Paul Wogan. Διευθύνων Σύμβουλος GasLog

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Γ. Κούστας: Η Credit Suisse απέκτησε μετοχές αξίας 11,2 εκατ. δολ. της Danaos

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μ. Μποδούρογλου: Συμφωνία ναύλωσης σε συμφέρουσα τιμή από την Allseas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Έλληνας εφοπλιστής πούλησε παλαιό τάνκερ σε τιμή έκπληξη

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ