• Business

    Π. Γεωργιόπουλος: 5 εκατ. δολ. στα ταμεία της Genco. Νέα βουτιά στη μετοχή

    Πήτερ Γεωργιόπουλος ναυτιλία

    Πήτερ Γεωργιόπουλος, εφοπλιστής Gener8 Maritime


    Η ναυτιλιακή Genco Shipping & Trading, συμφερόντων του Πήτερ Γεωργιόπουλου, φέρεται να προχώρησε στην πώληση δύο φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου, τα οποία είχε αγοράσει προτού σημειωθεί η έκρηξη στην αγορά το 2004, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι brokers.

    Η είδηση, η οποία έρχεται λίγες μέρες μετά την επιτυχή αναχρηματοδότηση της εταιρείας, αφορά δύο από τα πιο παλιά φορτηγά πλοία που είχε στο στόλο της η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακή. Πρόκειται για τα Genco Sugar (κατασκευής 1998) και Genco Pioneer (κατασκευής 1999), τα οποία έχουν αμφότερα χωρητικότητα 30.000-dwt.

    Οι brokers εκτιμούν ότι η πώληση και των δύο αυτών φορτηγών πλοίων – τα οποία η εταιρεία αγόρασε 12 χρόνια πριν, όταν η αγορά του ξηρού φορτίου γνώριζε μεγάλη άνθηση – ανήλθε συνολικά στο ποσό των 5 εκατ. δολαρίων.

    Παράλληλα, η μετοχή της Genco συνεχίζει να κάνει βουτιά και ήδη από το ξεκίνημα της συνεδρίασης της Wall Street σημειώνει πτώση μεγαλύτερη του 8%, ενώ στις 18:34 ώρα Ελλάδος, η μετοχή κατέγραφε πτώση της τάξεως του 8,16% και διαπραγματεύονταν στα 5,53 δολάρια.

    genco

    Μπορείτε να δείτε live τη διακύμανση της μετοχής της ναυτιλιακής εδώ.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι η Genco, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε πως δεν κατόρθωσε να προσελκύσει νέους επενδυτές για τις προνομιούχες μετοχές αξίας 125 εκατ. δολαρίων που εξέδωσε, μετά από την τέταρτη κατά σειρά παράταση που έλαβε από τους δανειστές της προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία, η οποία και αποτελούσε προϋπόθεση της εξασφάλισης ενός νέου δανείου ύψους 400 εκατ. δολαρίων που θα αναχρηματοδοτήσει το υπάρχον χρέος της εταιρείας, που ανέρχεται στα 446 εκατ. δολάρια.

    Τα χρήματα αυτά έβαλαν τελικά τρεις από τους μεγαλύτερους μετόχους της εταιρείας, οι οποίοι προχώρησαν στην εξαγορά του συνόλου της έκδοσης των προνομιούχων μετοχών. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες Centerbridge Partners, Strategic Value Partners (SVP) και Apollo Global Management, σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, θα διέθεταν 62,5 εκατ. δολάρια για την εξαγορά των νέων προνομιούχων μετοχών, όμως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, οι τρεις αυτές εταιρείες θα δώσουν το σύνολο του ποσού των 125 εκατ. δολαρίων που απαιτούνται.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Morgan Stanley: Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να μην φύγει η Βρετανία από την Ε.Ε.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλά μαντάτα από την Pareto για τον Πέτρο Παππά, κακά μαντάτα για τον Συμεών Παληό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ