• Business

    Π. Χατζηιωάννου: Αγορά-έκπληξη για την Safe Bulkers

    Πόλυς Χατζηιωάννου ναυτιλία

    Πόλυς Χατζηιωάννου, επικεφαλής Safe Bulkers


    Στην επέκταση του στόλου της με την αγορά ενός post-panamax bulker, προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Safe Bulkers συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου. Συγκεκριμένα η ναυτιλιακή βρήκε την «ευκαιρία» και αγόρασε σε ελκυστική τιμή -όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της- ένα bulk carrier χωρητικότητας 92.000-dwt και κατασκευής 2010 σε νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία. Επιπλέον η εταιρεία της οποίας ηγείται ο κ. Χατζηιωάννου ανέφερε πως το post-panamax είναι αδελφό πλοίο με άλλα δύο bulkers που έχει στον στόλο της.

    Η αγορά πραγματοποιήθηκε με μετρητά ενώ το ποσό της συναλλαγής δεν έχει γίνει γνωστό.

    Ο πρόεδρος της ναυτιλιακής Λουκάς Μπαρμπάρης τόνισε πως : «Παράλληλα με την βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής μας διάρθρωσης, το συμβούλιο μας αποφάσισε να επενδύσει στην αγορά ενός second hand bulker, με το οποίο πιστεύουμε πως θα αυξήσουμε τα έσοδά μας. Επιπλέον το γεγονός πως στον στόλο μας υπάρχουν ήδη δύο ίδια bulkers με αυτό που αγοράσαμε, μας παρέχει τεράστια ευελιξία και βελτιστοποιεί την ικανότητα ελέγχου των λειτουργικών εξόδων του στόλου». 

    Υπενθυμίζεται ότι η Safe Bulkers έχει ξεκαθαρίσει πως θα μείνει μακριά από παραγγελίες νεότευκτων πλοίων το 2017 και το 2018, με τον ίδιο τον Πόλυ Χατζηιωάννου να δηλώνει προ μηνών πως «αυτή τη στιγμή τα νεότευκτα πλοία δεν είναι απαραίτητα, διότι η αγορά δεν είναι ακόμα σε υγιή κατάσταση», εκτιμώντας ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ανάκτηση των περσινών απωλειών τους προτού κινηθούν για παραγγελίες νεότευκτων πλοίων.

    Πάντως, ο ίδιος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να κινηθεί η Safe Bulkers για εξαγορές μεταχειρισμένων πλοίων, αν υπάρξουν συμφέρουσες ευκαιρίες στην αγορά, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε με την αγορά του post-panamax.

    safe bulkers
    Το πλοίο “Venus Heritage” τύπου post-panamax της Safe Bulkers

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιοι εφοπλιστές κυριάρχησαν το 2017. Έδωσαν 4,4 δισ. για πλοία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι είναι οι πιο ισχυροί Έλληνες εφοπλιστές – Δείτε όλη την λίστα των Lloyds

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ναυτιλία: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων από τους Έλληνες εφοπλιστές τον Νοέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ