Στην νέα κίνηση της ΔΕΗ και την είσοδο της στη λιανική αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ΓΣ του ΟΤΕ ο πρόεδρος και CEO του ομίλου Κώστας Νεμπής, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή η Cosmote προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών προς τον πελάτη, εν αντιθέσει με την ΔΕΗ που μένει στις συνδέσεις ίντερνετ.

Ο κ. Νεμπής σχολιάζοντας είπε ότι σέβεται τους ανταγωνιστές αλλά δεν τους φοβάται, καθώς στόχος του ΟΤΕ είναι να εξελιχθεί στον κορυφαίο ψηφιακό πάροχο της Ευρώπης. «Η ΔΕΗ μέχρι σήμερα είναι μόνο σε ένα μικρό κομμάτι της ελληνικής επικράτειας με αποκλειστικά υπηρεσίες broadband. Το δικό μας δίκτυο μας είναι ‘μπετόν’ και είναι υπογειοποιημένο, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό απρόσκοπτες επιδόσεις και σταθερότητα υπηρεσιών. Επίσης προσφέρουμε μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών, έχουμε μπει και σε νέες περιοχές, πέρα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένα που αν τα δει κανείς συνδυαστικά κατανοεί ότι προσφέρουμε πολλά παραπάνω», σημείωσε.

1

Όσον αφορά τον κίνδυνο για απώλεια μεριδίου αγοράς από την ΔΕΗ ο κ. Νεμπής απάντησε «ότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ωστόσο στις περιοχές που έχει μπει η ΔΕΗ έχουμε περάσει στην πλειοψηφία τους οπτικές ίνες και η αξία που προσφέρουμε μπορεί να τεκμηριωθεί στον πελάτη για να τον κρατήσουμε. Δεν είναι απλά η τιμή, είναι η συνολική αξία και οι υπηρεσίες που προσφέρουμε».

Φυσικά αναφέρθηκε και στο MagentaOne, την νέα συνδυαστική υπηρεσία της Cosmote  Telekom, με την οποία ο πελάτης μπορεί να ελέγχει όλες τις υπηρεσίες του μέσα από την πλατφόρμα, κερδίζοντας παράλληλα σημαντικές εκπτώσεις. Η νέα υπηρεσία, η πρώτη «κοινή» προσπάθεια μετά το νέο λανσάρισμα της Cosmote, σύμφωνα με τον κ. Νεμπή έχει μεγάλη απήχηση (το 70% της ευρυζωνικής βάσης των πελατών την χρησιμοποιεί ήδη), ενώ φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για όλα τα νέα προϊόντα που θα λανσαριστούν το επόμενο διάστημα.

«Έχουμε επενδύσει πολλά δις, έχουμε γκάμα υπηρεσιών που καλύπτει τεράστιο φάσμα, σταθερή, κινητή, τηλεόραση κλπ, έχουμε μπει σε νέες περιοχές εκτός telcos». Όλα αυτά δίνουν τεράστια αξία και εμπειρία στους πελάτες μας. Έχουμε έναν όμιλο όπως αυτός της Telekom, που μας φέρνει νέα προϊόντα και θα μας υποστηρίξει σε όποιο ανταγωνιστή έρθει να μας προκαλέσει σημείωσε ο CEO του ομίλου.

Όσον αφορά την ολοκλήρωση της πώλησης της Telekom Romania είπε ότι η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ρουμανίας θα έρθει τις επόμενες εβδομάδες.

Ο κ. Νεμπής αναφέρθηκε στο FWA το οποίο αριθμεί 12.000 πελάτες, βοηθάει εξαιρετικά σε περιοχές που υπάρχει ακόμα χαλκός, ενώ παράλληλα η Cosmote Telekom έχει προχωρήσει σε μειώσεις τιμών τους τελευταίους μήνες της υπηρεσίας, έχοντας παράλληλα αυξήσει τις ταχύτητες που προσφέρει. Μάλιστα όπως ανέφερε μέσα στον Ιούλιο θα εμπλουτιστεί και με Voice υπηρεσία, καθιστώντας τη μία ολοκληρωμένη λύση σταθερής.

Ο δρόμος προς την κορυφή στην Ευρώπη

Ο στόχος της νέας διοικητικής ηγεσίας του ΟΤΕ είναι ξεκάθαρος. Και αυτό είναι να καταστεί ο κορυφαίος ψηφιακός πάροχος της Ευρώπης. Μήνυμα το οποίο έστειλε για ακόμα μια φορά στην χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης.

Η Cosmote Telekom αποτελεί την τρίτη σημαντικότερη θυγατρική του ομίλου Telekom, πίσω μόνο από ΗΠΑ και Γερμανία, διαθέτοντας ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών που προσφέρει, το οποίο αναμένεται να εμπλουτιστεί περαιτέρω με την ένταξη στο οικοσύστημα του ομίλου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της διεύρυνσης των συνεργειών με την Telekom αποτελεί η συνεργασία με το Perplexity, για το οποίο έκανε ειδική αναφορά ο πρόεδρος του ΟΤΕ. Στο Perplexity θα έχουν πρόσβαση οι συνδρομητές της Cosmote Telekom, αφού προχωρήσουν σε αναβάθμιση της εφαρμογής Cosmote και εγγραφούν στο Cosmote Moments.

Το Perplexity είναι μία AI εφαρμογή που λειτουργεί ως ψηφιακός / ΑΙ βοηθός για καθημερινές ανάγκες, όπως μετάφραση κειμένων σε πραγματικό χρόνο, λήψη απαντήσεων σε διάφορες ερωτήσεις, ενώ μπορεί ακόμα να γράφει e-mail και να συνοψίζει ή να μεταφράζει κείμενα χωρίς να χρειάζεται η εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών. Η υπηρεσία ξεκίνησε το 2022 στις ΗΠΑ και αποτελεί σήμερα μία από τις κορυφαίες μηχανές αναζήτησης Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τα δίκτυα και η τηλεόραση

Η κάλυψη του δικτύου οπτικών ινών FTTH έχει ξεπεράσει τις 1,8 εκατ. γραμμές, με την Cosmote Telekom να στοχεύει να φτάσει τις 2,1 εκατ. μέχρι το τέλος του 2025. Παράλληλα επενδύει σε πιο σταθερές και αξιόπιστες συνδέσεις έναντι των εναερίων δικτύων (που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ) που παραμένουν ευάλωτα στις καιρικές συνθήκες, έχοντας δημιουργήσει ένα backbone δίκτυο με τεράστια χωρητικότητα που μπορεί να υποστηρίξει την εμπορική διάθεση συνδέσεων έως 3 Gbps σε όλο το μήκος του.

Όσον αφορά την τηλεόραση, ο κ. Νεμπής έθιξε για ακόμη μια φορά την επωφελής συμφωνία μεταξύ της Cosmote και της Nova για ανταλλαγή αθλητικού περιεχομένου, η οποία μάλιστα εκτός από το ότι έχει «μπουστάρει» και τις δύο πλατφόρμες, έχει οδηγήσει και την αντιμετώπιση της πειρατείας.

Παράλληλα ο κ. Νεμπής, όπως και όλοι οι πάροχοι συνδρομητικών καναλιών, περιμένουν με ενδιαφέρον την νέα νομοθεσία για την πειρατεία και τις κυρώσεις στους παράνομους παρόχους-χρήστες, η οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Στην κινητή τηλεφωνία, η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 5G αγγίζει το 99%, ενώ το προηγμένο δίκτυο 5G+ (5G Stand Alone) καλύπτει ήδη πάνω από το 70% του πληθυσμού. Η Cosmote Telekom παραμένει, μέχρι στιγμής, ο μοναδικός πάροχος που προσφέρει εμπορικά υπηρεσίες μέσω του 5G+ δικτύου.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του δικτύου 5G SA, η Cosmote Telekom στοχεύει να μειώσει το ψηφιακό χάσμα στην Ελλάδα όσον αφορά τις υπερυψηλές ταχύτητες σύνδεσης, επενδύοντας στη λύση FWA (Fixed Wireless Access) — μια τεχνολογία που γνωρίζει δυναμική ανάπτυξη διεθνώς.

Όπως έχουν σημειώσει στελέχη της Cosmote Telekom, η σταθερή ασύρματη πρόσβαση (FWA), μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για καταναλωτές που επιθυμούν υπερυψηλές ταχύτητες, αλλά η ανάπτυξη της οπτικής ίνας καθυστερεί στην περιοχή τους. Ο κ. Νεμπής αναφέρθηκε στο FWA το οποίο αριθμεί 12.000 πελάτες, βοηθάει εξαιρετικά σε περιοχές που υπάρχει ακόμα χαλκός, ενώ παράλληλα η Cosmote Telekom έχει προχωρήσει σε μειώσεις τιμών τους τελευταίους μήνες της υπηρεσίας,  έχοντας παράλληλα αυξήσει τις ταχύτητες που προσφέρει.

Διαβάστε επίσης:

Νεμπής για ΔΕΗ: Τους σεβόμαστε αλλά δεν τους φοβόμαστε

Χατζηθεοδοσίου: Παράταση στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Επιχειρώ”

Γαλλία: Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων εκτιμήθηκε κοντά στα 6 δισ. ευρώ