Για τον αυξημένο ανταγωνισμό αλλά κυρίως για την είσοδο της ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες, μίλησε από το βήμα της ΓΣ ο πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ, Κώστας Νεμπής, τονίζοντας ότι τους σεβόμαστε αλλά δεν τους φοβόμαστε.

Η ΔΕΗ ξεκίνησε να μπαίνει σε χονδρική και λιανική, μέχρι στιγμής έχει μπει σε μικρό κομμάτι και προσφέρει broadband προϊόντα. Τους σεβόμαστε όλους αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν τόνισε ο κ. Νεμπής. Έχουμε επενδύσει πολλά δις, έχουμε γκάμα υπηρεσιών που καλύπτει τεράστιο φάσμα, σταθερή, κινητή, τηλεόραση κλπ, έχουμε μπει σε νέες περιοχές εκτός telcos.

1

Όλα αυτά δίνουν τεράστια αξία και εμπειρία στους πελάτες μας. Έχουμε έναν όμιλο όπως αυτός της Telekom, που μας φέρνει νέα προϊόντα και θα μας υποστηρίξει σε όποιο ανταγωνιστή έρθει να μας προκαλέσει σημείωσε ο CEO του ομίλου.

Για τα αποτελέσματα του 2024 ο κ. Νεμπής είπε ότι «βάλαμε πιο ψηλά τον πήχη για τον όμιλο ΟΤΕ ώστε να γίνουμε κορυφαίος ψηφιακός πάροχος στην Ευρώπη, οι επιδόσεις μας επιβεβαιώνουν ότι μπορούμε να το επιτύχουμε»

«Είχαμε αύξηση τζίρου και κερδοφορίας, αυξήσαμε το πλεονέκτημα μας αλλά και την εμπειρία πελάτη. 1.8 εκατομμύρια νοικοκυριά FTTH και μέχρι τέλος του έτους στόχος να φτάσουμε 2.1 εκατ. Γραμμές.»

«Ταυτόχρονα το 2024 πετύχαμε προσθήκες ρεκόρ σε FTTH, ενώ τα κουπόνια βοήθησαν την αύξηση των μεριδίων. Το δίκτυο 5g καλύπτει το 99% της χώρας ενώ το 5g+ έχει ήδη καλύψει το 70% της χώρας.»

Φυσικά ο πρόεδρος του ΟΤΕ μίλησε και για την τηλεόραση. «Στην τηλεόραση η συμφωνία με την nova βελτίωσε την εμπειρία του πελάτη, καταπολέμηση πειρατείας και ανάπτυξη της αγοράς τηλεόραση, ενώ η νέα νομοθεσία αναμένεται να βελτιώσει την καταπολέμηση της πειρατείας».

Σημαντικά βήματα εγινα και στις non core υπηρεσίας, με τον κ. Νεμπή να λέει ότι η box η έχει 1 εκατ. χρήστες, και το payzy πάνω από 300.000 πελάτες, υπηρεσία η οποία ταξίδεψε και στη Γερμανία.

Προτεραιότητα μας κορυφαίες επενδύσεις, να ηγούμαστε σε δίκτυα και εμπειρία πελάτη τόνισε ο κ. Νεμπής. Όσον αφορά την πώληση της θυγατρικής στη Ρουμανία επεσήμανε και περιμένουμε τις εγκρίσεις και αναλόγως θα προσαρμόσουμε και την ανταμοιβή των μετόχων.

 

Διαβάστε επίσης 

Χατζηθεοδοσίου: Παράταση στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Επιχειρώ”

Γαλλία: Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων εκτιμήθηκε κοντά στα 6 δισ. ευρώ

Αλλαγές στη ΡΑΣ – Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα