• Business

    ΟΤΕ: Επένδυση 10,070 εκατ. σε νέο Data Center στην Κορινθία

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μιχάλης Τσαμάζ Όμιλος ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, επικεφαλής ΟΤΕ


    Οι αυξημένες ανάγκες σε κέντρα δεδομένων και υπολογιστικών συστημάτων όσο αυξάνεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός δημοσίου και ιδιωτικού τομέα οδηγούν στο σχεδιασμό μιας νέας επένδυσης Data Center από τον όμιλο ΟΤΕ.

    Ειδικότερα, η θυγατρική του OTEestate η οποία διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του έχει προγραμματίσει την ίδρυση νέας μονάδας Κέντρου Δεδομένων και Φιλοξενίας Υπολογιστικών Συστημάτων σε ιδιόκτητη έκταση στην περιοχή της Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

    Ο προϋπολογισμός της επένδυσης είναι ύψους 10,070 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 10 νέες θέσεις εργασίας. Θα ξεκινήσει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Το επενδυτικό αυτό σχέδιο του ΟΤΕ εγκρίθηκε προκειμένου να ενταχθεί στο καθεστώς ενίσχυσης Γενική Επιχειρηματικότητα των άρθρων 37 έως 41 του Ν. 4399/2016 (Β ́ κύκλος), όπως ισχύει.

    Το ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής είναι ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, βάσει σχετικής απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης και ειδικότερα της γενικής γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.



    ΣΧΟΛΙΑ