• Business

    ΟΠΑΠ: Οι δέκα νέες εταιρίες του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward»

    Γιαν Κάρρας, CEO ΟΠΑΠ


    Τις δέκα νέες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον νέο κύκλο του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward» παρουσίασε χθες σε εκδήλωση ο ΟΠΑΠ, παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου Γιαν Κάρας.

    Επιπλέον κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο ΟΠΑΠ βράβευσε τις καλύτερες εταιρίες του προγράμματος που εντάχθηκαν το 2021, με τον κ. Κάρας να δηλώνει ενθουσιασμένος για την απήχηση του «ΟΠΑΠ Forward» αλλά και την εξέλιξη και πρόοδο των επιχειρήσεων.

    «Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο ΟΠΑΠ απευθύνεται στα κρίσιμα ζητήματα της ανάπτυξης και της απασχόλησης, τηρώντας την δέσμευσή του να προσφέρει πίσω στην κοινωνία. Σε γενικές γραμμές, ο ΟΠΑΠ έχει στηρίξει 60 επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να εξελιχθούν, παρέχοντας πρόσβαση σε εργαλεία και know how προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω, να καινοτομήσουν και να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους», σημείωσε ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση των 10 εταιρειών.

    Επιπλέον τόνισε ότι τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Όπως είπε ο κ. Κάρρας έχουν γίνει περισσότερα από 300 mentoring σεμινάρια περί στρατηγικού σχεδιασμού ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 160 διασυνδέσεις ανάμεσα σε εταιρείες και επενδυτές. Σήμερα, οι επιχειρήσεις που έχουν συμμετάσχει στο ΟΠΑΠ Forward έχουν δει συνολικά τον κύκλο εργασιών τους να αυξάνεται κατά 242 εκατ. ευρώ ενώ έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής επιπλέον 2.260 θέσεις άμεσες εργασίας και 20.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Πρόκειται αναμφίβολα για εντυπωσιακά νούμερα».

    Οι 10 νέες εταιρίες του προγράμματος

    Ο φετινός κύκλος του προγράμματος υποδέχεται εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη διαγράψει μια αξιοσημείωτη, μέχρι στιγμής, πορεία, εμφανίζοντας παράλληλα σημαντικά περιθώρια και προοπτικές ανάπτυξης.

    Ειδικότερα, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν οι Dirty Laundry, Provil, Fitness Meals, Simply Burgers, Βεζύρογλου, Pharm 24, Mailos The Pasta Project, Βιολογικό Χωριό και ARI Greek Antipasti.

    Λίγα λόγια για τις νέες εταιρίες

    Φάρμα Βεζύρογλου

    Η φάρμα Βεζύρογλου είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ξεκίνησε την παραγωγή και τυποποίηση μη-πλυμμένων baby φύλλων και την διάθεσή τους σε ολόκληρη την ελληνική αγορά.

    Η συγκομιδή των προϊόντων γίνεται καθημερινά στο αγρόκτημα και η τυποποίηση γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό στο σύγχρονο συσκευαστήριο που διαθέτει η επιχείρηση στη Βόρεια Ελλάδα.

    Fitness Meals

    H ελληνική start up ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνιο. Στόχος του σεφ Νίκου Μαργέλου και του οικονομολόγου Γιάννη Αγραφάκη είναι να φέρουν την επανάσταση στο φαγητό, προωθώντας την υγιεινή και αθλητική διατροφή.
    Βιολογικό Χωριό

    Το Βιολογικό Χωριό δραστηριοποιείται στο χώρο των βιολογικών προϊόντων από το 2008 και έως σήμερα είναι η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική αλυσίδα βιολογικών καταστημάτων σε όλη την Αττική, την Πάτρα και τη Λάρισα με 26 καταστήματα.

    ARI Greek antipasti

    Η ιδρύθηκε ARI Greek antipasti ιδρύθηκε το 2004 και ασχολείται με την παρασκευή τροφίμων τύπου ‘Antipasti’. Η ανάπτυξη της στηρίζεται σε συνεχείς επενδύσεις σε κτηριακές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.

    Παράγει ελληνικά ορεκτικά με βάση ελληνικά αγροτικά προϊόντα όπως ελιές Καλαμών, πιπέριες, φέτα και παρθένο ελαιόλαδο, τα οποία τυποποιούνται σε μικρές συσκευασίες και στη συνέχεια αποστέλλονται σε καταστήματα σε όλη την Ευρώπη.

    Dirty Laundry

    Η Dirty Laundry είναι μια εταιρεία με premium casual ένδυση για άνδρες και γυναίκες, η οποία διαθέτει παρουσία τόσο με φυσικά καταστήματα όσο και μέσα από το ηλεκτρονικό της κανάλι.

    Simply Burgers

    Η Simply Burgers αποτελεί μια από τις πρώτες ελληνικές αλυσίδες burger στην Ελλάδα με σημείο εκκίνησης το 2003 όταν τα αδέλφια Άρης και Μπράιαν Κάρεϋ άνοιξαν το πρώτο κατάστημα Simply Βurgers το 2003 στη Νέα Ερυθραία.

    Mailos

    Το πρώτο εστιατόρια με ζυμαρικά Mailos άνοιξε το 2019 στο Κολωνάκι και πλέον έχει εξελιχθεί σε αλυσίδα, προσφέροντας τα ζυμαρικά με ένα μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο.

    Provil

    Η Provil είναι ελληνική εταιρεία που παράγει βoηθητικές ύλες για τη βιομηχανία τροφίμων, τη μαζική εστίαση, αλλά και για τη λιανική κρέατος. Προμηθεύουν την βιομηχανία τροφίμων και εστίασης με μείγματα μπαχαρικών, καρυκευμάτων και σαλτσών.

    Pharm 24

    Το ηλεκτρονικό κατάστημα-φαρμακείο Pharm 24 έχει να επιδείξει σημαντική ανάπτυξη και πωλήσεις σε έναν άκρως ανταγωνιστικό κλάδο.

    Mastiha Shop

    Tα Mastiha shop διαθέτουν παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα, με βασικό συστατικό τη Μαστίχα Χίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ): Ισχυρές επιδόσεις για τον ΟΠΑΠ στο εννεάμηνο του 2022



    ΣΧΟΛΙΑ