• Business

    Όμιλος Πετζετάκις: Στο «ηλεκτρονικό σφυρί» ξανά το εργοστάσιο στη Θήβα

    • NewsRoom

    Ο Γιώργος Πετζετάκις


    Στο «ηλεκτρονικό σφυρί» θα βγει για τρίτη φορά, στις 20 Φεβρουαρίου -εκτός απροόπτου- το παλαιό εργοστάσιο της εταιρείας «Ελληνική Βιομηχανία Πλαστικών και Ελαστικών Αριστόβουλος Γ. Πετζετάκις ΑΕ» στη Θήβα, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και τιμή πρώτης προσφοράς 12 εκατομμύρια ευρώ. 

    Να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είχε βγει και πέρυσι τον Φεβρουάριο σε πλειστηριασμό ο οποίος κατέστη άγονος, καθώς δεν είχε εκδηλωθεί κανένα επενδυτικό ενδιαφέρον. Επίσης το εργοστάσιο της Πετζετάκις στη Θήβα είχε βγει στο σφυρί και τον Ιούλιο του 2017, με τιμή εκκίνησης τα 15 εκατ ευρώ, πλειστηριασμός που επίσης κατέληξε άγονος και ανάγκασε την Εθνική Τράπεζα να μειώσει την τιμή εκκίνησης στα 12 εκατ ευρώ.

    Ο Όμιλος Πετζετάκι που πτώχευσε επισήμως από τον Δεκέμβριο του 2015, ήταν δημιούργημα του Αριστόβουλου Πετζετάκι, που ήταν καινοτόμος της ελληνικής βιομηχανίας καθώς ήταν βιομηχανικός εφευρέτης. Ο Όμιλος είχε την αποκλειστική πατέντα σωλήνων από σκληρό πολυαιθυλένιο PVC για 30 χρόνια (1960-1990), είχε εργοστάσια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και πραγματοποιούσε εξαγωγές σε 60 χώρες. Τώρα είναι «φορτωμένος» με ληξιπρόθεσμα δάνεια πάνω από 170 εκατ ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τράπεζα Πειραιώς: Σε πλειστηριασμό 16 ακίνητα με συνολικό τίμημα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Real estate: Πλειστηριασμοί, νέοι «παίκτες» και γιατί «χάθηκαν» ενδιαφερόμενοι για τα ακίνητα της Μπάμπης Βωβός

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταύρος Ψυχάρης: Ξεκινάει η δίκη του – Στο σφυρί ένα σπίτι για χρέος 30.000 – Σε πλειστηριασμό και 3 σπίτια του γιου του



    ΣΧΟΛΙΑ