• Business

    Ομαδική έγκληση από 114 επενδυτές για το σκάνδαλο της Folli Follie

    • NewsRoom
    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Ομαδική έγκληση κατά των υπευθύνων του σκανδάλου της Folli Follie κατέθεσαν πριν από λίγη ώρα 114 μέτοχοι, ομολογιούχοι, αλλά και κάτοχοι συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης της αμαρτωλής εταιρείας, συμφερόντων της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

    Η κίνηση των ιδιωτών επενδυτών τελεί υπό τη νομική σκέπη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, επικεφαλής της οποίας είναι ο νομικός Γιάννης Κυριακόπουλος.

    Οι απαιτούμενες έγγραφες εγκλήσεις κατατέθηκαν στην 35η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου, καθώς εκείνη έχει αναλάβει να τρέξει την υπόθεση της Folli Follie, μετά το πόρισμα «φωτιά» του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτσης, που της επιδόθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο.

    Με βάση τους νέους ποινικούς κώδικες, αύριο εκπνέει το χρονικό περιθώριο για την υποβολή εγκλήσεων, οι οποίες θεωρούνται προαπαιτούμενο για να κινηθεί η ποινική διαδικασία κατά των εμπλεκομένων στην απάτη της Folli Follie.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 114 ζημιωθέντες επενδυτές, οι οποίοι και προχώρησαν στην ομαδική έγκληση, δηλώνουν ότι έχουν υποστεί συνολικές απώλειες 3,751 εκατ. ευρώ από την αμαρτωλή εταιρεία.



    ΣΧΟΛΙΑ