• Ναυτιλία

    Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση Εuronav-Gener8. Ποιος είναι ο νέος κολοσσός της ναυτιλίας

    Paddy Rodgers, CEO Euronav


    H βελγική Euronav NV ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συγχώνευση της με τη Gener8 Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Γεωργιόπουλου.

    Οι 60,9 εκατ. νέες μετοχές που εκδόθηκαν για τους μετόχους της Gener8, στο πλαίσιο της εξαγοράς της εταιρίας από τη Euronav, αρχίζουν να διαπραγματεύονται από σήμερα στην αγορά της νέας Υόρκης.

    Ο Paddy Rodgers, CEO της Euronav, επισήμανε:”Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για την περαιτέρω ανάπτυξη της Euronav. Η ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής δημιούργησε έναν παγκόσμιο παίκτη σημαντικού μεγέθους, στην αγορά μεταφοράς αργού πετρελαίου. Ολοένα και περισσότερο οι πελάτες μας απαιτούν ευελιξία και εύκολες λύσεις στις μεταφορές τους. Η διερυμένη λειτουργία θα επιτρέψει στη Euronav να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους του υπαλλήλους της Euronav και της Gener8 για την εξαιρετικά σκληρή δουλειά τους και την αφοσίωσή τους στην ολοκλήρωση αυτής της πολύπλοκης συναλλαγής, κατά το τελευταίο εξάμηνο. Ανυπομονούμε να ενσωματώσουμε τα πλοία της Gener8 στο στόλο μας, συνεχίζοντας να παρέχουμε στους πελάτες μας ασφαλείς υπηρεσίες, υψηλής ποιότητας.”

    Μετά τη συγχώνευση δημιουργείται μία ισχυρή, ανεξάρτητη και μεγάλη ναυτιλιακή εταιρία μεταφοράς πετρελαίου, παγκοσμίως, που περιλαμβάνει:

    -76 δεξαμενόπλοια, εκ των οποίων 43 VLCC, 27 Suezmaxes, 2 ULCC, 2 τάνκερ
    Panamax  και δύο FSOs, υπό κοινή διαχείριση, με μεταφορική ικανότητα πάνω από 19,4 εκατ. DWT συνολικά

    -περιουσιακά στοιχεία ισολογισμού άνω των 4 δισ. δολ.

    -εκτιμώμενη κεφαλαιοποίηση περίπου 2 δισ. δολ. με βάση το κλείσιμο της τιμής της μετοχής, στα 9,10 δολ. ανά μετοχή, στις 11 Ιουνίου 2018

    – η ρευστότητα της εταιρίας υπολογίζεται πάνω από τα 800 εκατ. δολ.

    -οικονομίες κλίμακος μέσω ευκαιριών στις προμήθειες, μείωσης των γενικών εξόδων και αυξημένης πρόσβασης σε κεφάλαια

    Σημειώνεται ότι τα μέλη του ΔΣ και η εκτελεστική διοίκηση της Euronav παραμένει ως έχει. Μετά τη συγχώνευση, ο Steven Smith, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Gener8, προτάθηκε και εκλέχθηκε ως ανεξάρτητος διευθυντής της Euronav.

    Ο γνωστός εφοπλιστής Πήτερ Γεωργιόπουλος, πρώην Πρόεδρος και CEO της  Gener8, σύμφωνα με πληροφορίες, αποχώρησε από τη ναυτιλιακή, λαμβάνοντας υψηλή αποζημίωση. Yπενθυμίζεται ότι  Gener8, ήταν διάδοχος της General Maritime, την οποία ίδρυσε ο κ. Γεωργιόπουλος και εισήγαγε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2001.

    Πήτερ Γεωργιόπουλος Gener8
    Πήτερ Γεωργιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος Gener8 Maritime

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο deal για εξαγορά 13 πλοίων κυνηγά ο Πέτρος Παππάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισμήνη Παναγιωτίδη (Pavimar): Oι τράπεζες είναι «ανοιχτές» για τους συνετούς πλοιοκτήτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θ. Βενιάμης: «Οι Γερμανοί μάς «κλέβουν» τους καλύτερους καπετάνιους»

     



    ΣΧΟΛΙΑ