• Business

    Όλες οι λεπτομέρειες για το sabbatical της Πειραιώς-Μοντέλο για τις άλλες τράπεζες


    Μακροχρόνια άδεια δύο ετών κατά την οποία μπορεί να απασχοληθεί σε άλλη εργασία με την καταβολή του 100% των αποδοχών του το διάστημα αυτό προτείνει η Τράπεζα Πειραιώς στους εργαζομένους της. Πρόκειται για μοντέλο που εξετάζουν και οι άλλες τράπεζες για τα δικά τους προγράμματα εθελούσιας που θα ανακοινώσουν άμεσα.

    Αναλυτικά το sabbatical της Πειραιώς, προβλέπει ότι ο εργαζόμενος αντί της άμεσης αποχώρησης μπορεί να επιλέξει να λάβει μακροχρόνια άδεια δύο ετών κατά την οποία απαλλάσσεται πλήρως από την υποχρέωση παρουσίας και εργασίας στην τράπεζα ή την θυγατρική της και δικαιούται να απασχοληθεί σε άλλη εργασία.

    Για το σύνολο του χρόνου συμμετοχής θα καταβάλλονται οι μικτές αποδοχές όπως είχαν διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο του 2015 και θα είναι το 100% του μισθού ενώ στο τέλος του sabbatical, θα λύεται αυτοδικαίως η σύμβαση, και ο εργαζόμενος θα λάβει 32 μισθούς. Συνολικά, θα καταβληθούν 32 μισθοί ενώ όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στη λήξη του προγράμματος θα λάβουν και τη νόμιμη αποζημίωσης συνταξιοδότησης.

    Αν δε, ο εργαζόμενος ζητήσει να διακοπεί η σύμβαση νωρίτερα από τα δύο έτη, αυτό θα μπορεί να γίνει με την καταβολή εφάπαξ της υπολειπόμενης μισθοδοσίας και εργοδοτικών εισφορών, οι οποίες καταβάλλονται κανονικά κατά το sabbatical.

    Στη διάρκεια του προγράμματος, η τράπεζα καταβάλλει τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία,καλύπτει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη συμμετοχή στα ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα.

    Οι προνομιακοί όροι στα δάνεια που έχει λάβει ο εργαζόμενος ισχύουν ως την εξόφλησή τους και στις πιστωτικές κάρτες ως τη λήξη του προγράμματος.

    Η εθελούσια της Πειραιώς ισχύει ως τις 11 Απριλίου και έχει ως στόχο την αποχώρηση 1.500 περίπου εργαζομένων από την τράπεζα και τις θυγατρικές της.

    Η αποζημίωση στη περίπτωση που ο εργαζόμενος επιλέξει άμεση αποχώρηση εξαρτάται από την ηλικία του και το αν απασχολείται στο δίκτυο της περιφέρειας.

    Αν και το πρόγραμμα ξεκινά από ηλικίες ακόμη και 30 ετών, στο επίκεντρο βρίσκονται οι άνω των 45. Ετσι, για εργαζομένους μεταξύ 46 και 49 ετών δίνονται 40 μισθοί και 50 αν υπηρετεί στο δίκτυο της περιφέρειας, για 50-56 έτη, 46 και 58 μισθοί αντιστοίχως και άνω των 57 ετών, 53 και 66 ανάλογα αν υπηρετεί σε δίκτυο Αθηνών- Θεσσαλονίκης και κεντρικές υπηρεσίες ή αντίστοιχα στο δίκτυο της περιφέρειας.

    Η αποζημίωση είναι κατ΄ανώτατο όριο οι 180 χιλιάδες μικτού μισθού.

    Διαβάστε ακόμα: Τι λέει η ΤτΕ για όσους έχουν 500 ευρώ και πάνε στις τράπεζες να τα αλλάξουν 

    banks



    ΣΧΟΛΙΑ