• Business

    Οδυσσέας Αθανασίου: «Ο πλουραλισμός ιδεών και η ανοχή της διαφορετικότητας κρίσιμα για την εξέλιξη μιας εταιρίας»

    Ελληνικό

    Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development


    Μια εταιρεία μπορεί να προχωρήσει μόνο μέσω του πλουραλισμού ιδεών και τη σύνθεση σκέψης, καθώς μόνο έτσι έρχεται η πρόοδος και η εξέλιξη, σημείωσε στην ομιλία του στην 16η Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου στο Περιστύλιο του Ζαππείου ο Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development, μετά την ανακήρυξή του ως “Manager of the Year 2017”.

    Εξίσου σημαντικό για την πρόοδο και εξέλιξη ενός οργανισμού είναι και η ανοχή της διαφορετικότητας, σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου. Ο επικεφαλής της Lamda μίλησε επίσης και για την έννοια του οράματος που οφείλει να έχει κάθε επιχείρηση και μάνατζερ. Όπως είπε, το όραμα, όταν συνοδεύεται από πάθος και διάρκεια μπορεί να φέρει αποτελέσματα που κάποτε να φάνταζαν απίθανα.

    Ο κ. Αθανασίου σημείωσε χαρακτηριστικά πως στη σημερινή εποχή με τις ραγδαίες αλλαγές στην τεχνολογία είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους εργαζομένους να εμπνέονται και όχι να κινούνται βάσει του φόβου.

    Το να αφουγκράζεσαι ουσιαστικά τις ανάγκες όλων των εμπλεκομένων μερών σε κάθε είδους συνεργασία, καθώς και το χτίσιμο εμπιστοσύνης σε κάθε σχέση αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά επιτυχίας“, ανέφερε μεταξύ άλλων.

    Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της 10ετούς θητείας του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development κατάφερε, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, να επιτύχει ρεκόρ κερδοφορίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια και να εδραιώσει την εταιρεία ως ηγέτιδα της αγοράς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Lamda Development: Πώς το «Mall Athens» έφερε εκρηκτική αύξηση 44,3% των EBITDA στο α΄ τρίμηνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Manager of the Year 2017 ο Οδυσσέας Αθανασίου



    ΣΧΟΛΙΑ