• Business

    Ο Θεόδωρος Δουζόγλου συνεπενδυτής με το Exin Group στην Εθνική Ασφαλιστική


    Ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα κ. Θεόδωρος Δουζόγλου φέρεται μεταξύ των συνεπενεδυτών για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής μαζί με τους κ. Τζον Κάλαμος, Τζον Κουδούνης και Ματ Φαίρφιλντ. Ο επιχειρηματίας που έχει φροντίσει να μείνει εκτός από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά έχει κάνει αισθητή την παρουσία του τα δύο τελευταία χρόνια στο χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων, θα συμμετάσχει σύμφωνα με πληροφορίες με σημαντικό μερίδιο στο επενδυτικό σχήμα.

    Η συμμετοχή του υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ στο σύνολο του τιμήματος των 718,3 εκατ. ευρώ που θα καταβληθεί από το Exin Group για το 75% της εταιρείας. Το χρηματοδοτικό σχήμα παρουσίασαν χθες οι εκπρόσωποι του Exin Group στη διοίκηση της Εθνικής τράπεζας, πηγές της οποίας σημειώνουν ότι η κίνηση συνιστά ουσιαστικό βήμα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταβίβασης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Ο ομογενής επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος Δουζόγλου έχει δείξει και στο παρελθόν ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική. Το όνομά του ήταν στη short list των 14 υποψηφίων αγοραστών κατά το στάδιο της κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών, που είχαν κάνει οι Morgan Stanley και Goldman Sachs, αλλά η προσφορά του δεν είχε προκριθεί στην επόμενη φάση.

    Στην Ελλάδα επένδυσε το 2015, αποκτώντας, μέσω της εταιρείας Canaima, το ιστορικό ξενοδοχείο «Πεντελικόν» στην Κηφισιά. Ακολούθησε το 2016 η αγορά έναντι 16,9 εκατ. ευρώ μέσω σχετικού διαγωνισμού του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου του ξενοδοχείου «Λητώ» στη Μύκονο και το 2017 η αγορά του διατηρητέου του ΟΤΕ επί της οδού Σταδίου 15 και Ανθίμου Γαζή δίπλα στην παλαιά Βουλή.

    Να σημειωθεί ότι το Exin Group έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση δύο εκπροσώπων, των κ. Πάρη Καράσο και Γιάννη Σιάννη, ως παρατηρητών στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ έντονες είναι οι διεργασίες και για την εξεύρεση διευθύνοντος συμβούλου. Οι δύο παρατηρητές παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου και αν και δεν θα έχουν ουσιαστικό λόγο σε τρέχοντα θέματα, η τοποθέτησή τους συνιστά ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση της συμφωνίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος είναι ο “μυστηριώδης” ομογενής από την Βενεζουέλα που αγοράζει ξενοδοχεία στην Ελλάδα (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο deal για τον ομογενή Θ. Δουζόγλου – Απέκτησε το ξενοδοχείο Mistral στον Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ