• Business

    Τίτλοι τέλους στο deal της Exin με την Εθνική Ασφαλιστική – Η επίσημη ανακοίνωση του «ναυαγίου»

    • NewsRoom


    Τον τερματισμό της σύμβασης αγοράς και πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στο σχήμα Exin/Calamos ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «στις 29 Ιουνίου 2017, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ανακοίνωσε την πώληση του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων «η ΕΘΝΙΚΗ» στην ΕΧΙΝ Financial Services Holdings B.V., υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, εκπλήρωσης ορισμένων προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένων και των εγκρίσεων από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Στις 28 Μαρτίου 2018, καταληκτική ημερομηνία, από την πλευρά της ΕΧΙΝ, εκπλήρωσης αναβλητικών αιρέσεων όπως αυτές αναφέρονται στη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης μεταξύ της ETE και της EXIN, η ΕΤΕ έλαβε γνώση ότι οι ανωτέρω δεν πληρούνται και ως εκ τούτου, αποφάσισε να τερματίσει τη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης.

    Η Τράπεζα θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις».

    Εθνική Ασφαλιστική

    Χθες  ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, υποστήριξε την πρόθεση της ΕΤΕ να ολοκληρώσει την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής εντός του έτους ενώ σημείωσε ότι η πώληση είναι μέρος του σχεδίου αναδιάρθρωσης και σχολίασε ότι είναι απίθανο να επιτραπεί από τις εποπτικές αρχές η διατήρησή της, πέραν φυσικά του ποσοστού του 25% που προβλέπεται ούτως ή άλλως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα ολοκληρωθεί εντός του 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοντά σε συμφωνία με τη Fosun για την Εθνική Ασφαλιστική η διοίκηση της ΕΤΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Τράπεζα: Ξεπέρασε τον στόχο η μείωση των NPEs



    ΣΧΟΛΙΑ