• Business

    Ο Όμιλος Λάτση κατέχει πλέον το 20% του Ομίλου Viva


    Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 20% του Ομίλου Viva από επενδυτικές εταιρείες που ανήκουν στον Όμιλο Λάτση. Ο όμιλος Λάτση είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τις μετοχές της Viva ήδη από το Σεπτέμβρη του 2015, οπότε και είχε αποκτήσει μερίδιο της τάξεως του 12,5%. Φέτος, την 1η Απριλίου αύξησαν το μερίδιο αυτό στο ποσοστό του 20%.

    viva_wallet_logo_F

    Ο ιδρυτής και CEO της Viva, Χάρης Καρώνης δήλωσε σχετικά ότι «ο Όμιλος ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία έναν πρώτο κύκλο λανσαρίσματος καινοτόμων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και ότι άμεσος επόμενος στόχος είναι η διεύρυνση των δραστηριοτήτων του στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, στην οποία έχει επίσημη άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΛ+0,33% ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος. Πρώτος σταθμός για το ελληνικό ηλεκτρονικό πορτοφόλι, Viva Wallet, θα είναι το Λονδίνο και αμέσως επόμενοι προορισμοί οι Κύπρος, Ρουμανία, Ιταλία και Πολωνία. Προς επίτευξη του παραπάνω στόχου, ο όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του στο εσωτερικό της χώρας».

    Δηλώσεις έκανε και ο Πάρις Κασιδόκωστας-Λάτσης και είπε ότι «η Viva αποτελεί παράδειγμα καινοτόμου επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας και δυναμισμού. Αυτά τα στοιχεία μας έκαναν να ολοκληρώσουμε τη συναλλαγή εντός των 14 μηνών αντί των τριών ετών που προέβλεπε η αρχική μας συμφωνία, επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο την πολύ επιτυχημένη πορεία του ομίλου Viva και την άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ των ιδρυτικών μετόχων και επενδυτών».



    ΣΧΟΛΙΑ