• Business

    Ο Kanye West εξαγοράζει την πλατφόρμα των συντηρητικών, που απογοητεύτηκαν από το Twitter

    • NewsRoom

    Kanye West, Αμερικανός ράπερ


    Το αμφιλεγόμενο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Parler, στο οποίο «μεταφέρθηκαν» αρκετοί χρήστες που είχαν δεχθεί περιορισμούς και απαγορεύσεις στο Twitter είναι σε συζητήσεις να εξαγοράσει ο γνωστός Αμερικανός ράπερ Kanye West.

    H Parliament Technologies, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την Parler, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει συνάψει συμφωνία με τον ράπερ, χωρίς να διευκρινίσει το ποσό της εξαγοράς.

    «Σε έναν κόσμο που οι συντηρητικές απόψεις θεωρούνται αμφιλεγόμενες, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε ελεύθερα», αναφέρει ο Kanye West στο δελτίο τύπο της εταιρείας.

    Ο ίδιος ο Kanye West δέχτηκε πρόσφατα περιορισμούς στον λογαριασμό του στο Twitter για παραβίασης της πολιτικής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

    Το Twitter αφαίρεσε ένα tweet του την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τους Εβραίους, με τον Kanye West να απαντάει ότι «χαίρομαι που ξεπέρασα τα όρια».

    Αντίστοιχα, και στον λογαριασμό του στο Instagram έχουν διαγραφεί αναρτήσεις του.

    Αμφιλεγόμενη πλατφόρμα

    Το Parler έχει συνδεθεί με την εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2021. Τότε είχε αποκλειστεί από τα καταστήματα εφαρμογών της Google και της Apple. Η Apple αποφάσισε να την επαναφέρει τον Μάιο του 2021, ενώ η Google μόλις τον προηγούμενο μήνα.

    Η αμφιλεγόμενη πλατφόρμα συγκαταλέγεται σε μία σειρά εφαρμογών που αυτοαποκαλούνται ως πλατφόρμες εναλλακτικής τεχνολογίας. Σε αυτές έχουν βρει «καταφύγιο» αρκετές αποκαλούμενες ως «συντηρητικές» φωνές.

    Η ελευθερία του λόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει απασχολήσει πολύ έντονα τις πλατφόρμες. Ο Έλον Μάσκ, που βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς του twitter, έχει επικρίνει την απαγόρευση αναρτήσεων και έχει υποστηρίξει την ελευθερία λόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Balenciaga: Ένα fashion show μέσα στη… λάσπη



    ΣΧΟΛΙΑ