• Business

    Ο Grimaldi ετοιμάζεται να πάρει τον έλεγχο της Finnlines μετά τη δημόσια πρόταση για την Hellenic Seaways

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group

    Emanuele Grimaldi, Επικεφαλης Grimaldi Group


    Ο Emanuele Grimaldi, επικεφαλής του Ομίλου Grimaldi – ο οποίος είναι βασικός μέτοχος της Minoan Lines, η οποία έχει καταθέσει δημόσια πρόταση για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Hellenic Seaways (HSW) – ετοιμάζεται να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της φινλανδικής ναυτιλιακής Finnlines, αμέσως μόλις εγκριθεί η αίτηση της τελευταίας να αποσύρει τις μετοχές της από το Χρηματιστήριο του Ελσίνκι.

    Η ναυτιλιακή από τη Φινλανδία αποφάσισε να προχωρήσει στη διαγραφή της από το Χρηματιστήριο τη στιγμή που ο μεγαλύτερος μέτοχος, ο Όμιλος Grimaldi, αναμένεται να αποκτήσει όλες τις μετοχές της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των πλοίων τύπου ro-pax, διαθέτοντας 22 πλοία τύπου ro-ro και ro-pax. Η εταιρεία ταυτόχρονα έχει προχωρήσει σε επενδύσεις οικολογικού χαρακτήρα με σκοπό να κάνει το στόλο της πιο φιλικό στο περιβάλλον το 2016.

    Ακόμα, η Finnlines ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 22,2 εκ. ευρώ στα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, έναντι 15,8 εκ. ευρώ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015.

    Είναι γνωστό ότι, από τις 30 Ιουνίου του 2016, ο κραταιός Όμιλος Grimaldi κατέχει μετοχικό μερίδιο της τάξεως του 98,32% στην Finnlines, αυξάνοντας σταδιακά το ποσοστό του τους τελευταίους 12 μήνες. Ο ιταλικός ναυτιλιακός γίγαντας ακολουθεί αντίστοιχη στρατηγική με όλες τις θυγατρικές εταιρείες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής Minoan Lines, ενώ έχει στο ενεργητικό του και μια αποτυχημένη προσπάθεια ανάληψης της μεγαλύτερης ελληνικής ακτοπλοϊκής εταιρείας, Hellenic Seaways.

    O Emanuele Grimaldi, ο οποίος έχει σημαντική παρουσία στην Ελλάδα, ενισχύει τα ποσοστά του στις εταιρείες πλοίων της γραμμής σε μια περίοδο που οι τιμές των καυσίμων είναι αισθητά χαμηλότερες, γεγονός που κάνει τους Ευρωπαίους πλοιοκτήτες του κλάδου να αισιοδοξούν.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι πρόσφατα ο Όμιλος Grimaldi ανέβασε την τιμή εξαγοράς της Hellenic Seaways στα 4 ευρώ ανά μετοχή, προσφορά που θα ισχύσει μέχρι την ανάληψη της ευθύνης διοίκησης της ελληνικής ακτοπλοϊκής εταιρείας.

    Η εκτίναξη της προσφοράς από τα 1,5 ευρώ στα 4 ευρώ ανά μετοχή λογικό είναι να προκαλεί προβληματισμό αλλά και έντονη δυσαρέσκεια στους μετόχους που έσπευσαν να πουλήσουν τις μετοχές τους από την πρώτη στιγμή κατά την οποία ο Grimaldi εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του, στην αρχική, κατά πολύ χαμηλότερη τιμή. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε ορισμένους μικρομετόχους αλλά σε όσους κατείχαν αξιόλογο ποσοστό στην ακτοπλοϊκή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/achilleaske-konstantinos-konstantakopoulos-megalo-mistiko/67886

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/statheri-kerdoforia-gia-tin-pyxis-tankers-para-tis-diskolies-esiodoxos-o-v-valentis/67875

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/poulane-plia-panamax-gia-dialisi-alla-den-ta-theli-kanis-protimoun-ta-bulkers/67841



    ΣΧΟΛΙΑ