• Business

    Ο γάμος της χρονιάς: Oι μεγιστάνες της Wall Street και της Silicon Valley στην Ινδία για το pre-wedding πάρτι

    Radhika Merchant και Anant Ambani

    Ο Anant Ambani και η αρραβωνιαστικιά του, Radhika Merchant, σχεδιάζουν να παντρευτούν στις 12 Ιουλίου


    Οι ισχυρότεροι παίκτες της Wall Street και της Silicon Valley έχουν συγκεντρωθεί σε μία πόλη της Δυτικής Ινδίας προκειμένου να παρευρεθούν στο υπερπολυτελές  pre-wedding πάρτι του νεότερου γιου του πλουσιότερου ανθρώπου της Ασίας Mukesh Ambani.

    Η τριήμερη γιορτή ξεκίνησε την Παρασκευή στην πόλη Jamnagar, στη δυτική πολιτεία του Γκουτζαράτ και θα σύμφωνα με πληροφορίες θα εμφανιστεί σε αυτή η Ριάνα. Άλλες πληγές αναφέρουν ότι το μενού θα περιλαμβάνει περίπου 500 είδη πιάτων.

    Σε μια χώρα που είναι γνωστή για τους γάμους υπερπαραγωγές, το pre-wedding πάρτι του Anant Ambani δεν θα ξεχωρίσει μόνο για την πολυτέλεια και τη μεγαλοπρέπειά του, αλλά θα αποτελέσει και απόδειξη των ισχυρών σχέσεων του επιχερηματία με τους διεθνείς επενδυτές.

    Ο όμιλος Reliance Industries του 66χρονου Ινδού μεγιστάνα, αξίας 262 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς της ινδικής οικονομίας, από το πετρέλαιο έως τις τηλεπικοινωνίες, και έχει κλείσει σημαντικές συμφωνίες με τους επιχειρηματίες που αναζητούν έναν τρόπο πρόσβασης στους 1,4 δισεκατομμύρια καταναλωτές της χώρας.

    Σύμφωνα με τη λίστα των προσκεκλημένων, ταξίδεψαν στην Ινδία περισσότεροι μεγιστάνες από αυτούς που βρέθηκαν στους γάμους των δύο μεγαλύτερων παιδιών του Ambani το 2018 και το 2019. Γεγονός που υπογραμμίζει την αυξανόμενη επιρροή και τον ρόλο της Reliance ως μέσο διείσδυσης στην ινδική οικονομία, για τους παγκόσμιους γίγαντες της τεχνολογίας, των μέσων ενημέρωσης και της ενέργειας.

    Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Mark Zuckerberg της Meta Platforms, ο Bill Gates, συνιδρυτής της Microsoft, ο Larry Fink συνιδρυτής της BlackRock, ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, Sundar Pichai και ο πρόεδρος της Saudi Aramco, Yasir Al Rumayyan.

    Ο Anant Ambani και η αρραβωνιαστικιά του, Radhika Merchant, σχεδιάζουν να παντρευτούν στις 12 Ιουλίου.

    Οι διάδοχοι του Mukesh Ambani

    Ο 28χρονος γιος του Ambani διευθύνει την επιχείρηση πράσινης ενέργειας της Reliance.

    Ο Anant, μαζί με τα μεγαλύτερα δίδυμα αδέρφια του, την Isha και τον Akash, διορίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της ναυαρχίδας Reliance Industries πέρυσι καθώς ο πατέρας τους, ο οποίος έχει καθαρή περιουσία 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο διαδοχής.

    Ο Mukesh Ambani αντιμετώπισε δυσκολίες και έχει πικρή εμπειρία από την κόντρα που είχε με τον αδελφό του μετά τον θάνατο του πατέρα του.

    Οι καλεσμένοι, ορισμένοι από τους οποίους μεταφέρθηκαν με πτήσεις τσάρτερ από το Νέο Δελχί και τη Βομβάη, θα επισκεφθούν επίσης το έργο ζωής του Anant – ένα κέντρο διάσωσης και αποκατάστασης ζώων που φιλοξενεί εκατοντάδες ελέφαντες, κροκόδειλους, τίγρεις και λιοντάρια.

    Ηχηρά ονόματα

    Η Ivanka Trump, ο Ajit Jain της Berkshire Hathaway, ο James Murdoch και ο ιδρυτής της Blackstone, Stephen Schwarzman είναι επίσης μεταξύ των προσκεκλημένων.

    Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμη ηχηρά ονόματα της της Wall Street, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Morgan Stanley, Ted Pick και αστέρια του Bollywood, όπως ο Shah Rukh Khan και η Amitabh Bachchan.

    Ορισμένοι από αυτούς, εκτός από τις ευχές τους για το ζευγάρι, φέρνουν μαζί στις βαλίτσες του και επιχειρηματικά σχέδια για την Ινδία.

    Το bloomberg αναφέρει σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμια επιχειρηματικής σκηνής, που έχουν συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια με τον κολοσσό της οικογένειας Ambani.

    Mark Zuckerberg

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms πραγματοποίησε ένα μεγάλο ταξίδι στην Ασία αυτή την εβδομάδα με στάσεις στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, πριν φτάσει στην Ινδία.

    Το 2020, η Meta αγόρασε το 10% των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της Reliance για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Bob Iger

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της The Walt Disney Co. γιορτάζει την μόλις ανακοινωθείσα συγχώνευση των ινδικών μέσων ενημέρωσης του αμερικανικού ομίλου με την Reliance, για τη δημιουργία ενός κολοσσού αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές ψυχαγωγίας στον κόσμο.

    Sundar Pichai

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet Inc., η οποία είναι ιδιοκτήτρια της Google, συμφώνησε το 2020 να αγοράσει μερίδιο 7,7% στην ψηφιακή μονάδα της Reliance.

    Ανακοίνωσε επίσης μια επένδυση 4,5 δισ. δολαρίων σε αυτή τη συνεργασία και δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε τεχνολογικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης κινητών τηλεφώνων σε προσιτές τιμές. Ο Pichai έκανε επίσης μια guest εμφάνιση μέσω βίντεο, σε μια συνάντηση μετόχων της Reliance την ίδια χρονιά.

    Yasir Al Rumayyan

    Ο πρόεδρος της Saudi Arabian Oil είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Reliance από το 2021.

    Η προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας για την εξαγορά μεριδίου της ενεργειακής επιχείρησης της Reliance από την αραβική εταιρεία δεν στέφθηκε με επιτυχία το 2021.

    Ο Al Rumayyan είναι επίσης ο διοικητής του Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο επένδυσε 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην μονάδα  λιανικής της Reliance το 2020.

    Sultan Al Jaber

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Abu Dhabi National Oil Co. επέβλεψε την στρατηγική συνεργασία της εταιρείας με την Reliance για ένα χημικό έργο αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Larry Fink

    Ο Fink είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, η οποία πέρυσι δημιούργησε μια επιχείρηση διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων — με το όνομα Jio BlackRock — με την Jio Financial Services Ltd του Ambani.

    Η κίνηση αυτή σηματοδότησε την επιστροφή της BlackRock στην Ινδία, από όπου είχε αποχωρήσει το 2018.

    Διαβάστε ακόμη:

    Disney και Reliance δημιουργούν μια υπερδύναμη $8,5 δισ. στην ινδική αγορά των media

    Πόλεμος για την πράσινη ενέργεια από τους δύο πιο ισχυρούς άντρες της Ινδίας

    Πέθανε ο Τζέικομπ Ρότσιλντ: Ποιος ήταν ο διάσημος τραπεζίτης και φιλάνθρωπος της ισχυρής δυναστείας



    ΣΧΟΛΙΑ