• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Δυναμική επιστροφή σε θετικό έδαφος περιμένοντας τα αποτελέσματα της Nvidia

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με τις τεχνολογικές μετοχές να πρωταγωνιστούν, οι βασικοί δείκτες της Wall Street έκλεισαν την Τετάρτη σε θετικό έδαφος, καθώς άπαντες αναμένουν τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει η Nvidia μετά το καμπανάκι της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Ειδικότερα, o Dow Jones έκλεισε στις 34.472,98 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,54%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.436,01 μονάδες με κέρδη 1,10% και ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 13.721,03 μονάδες με άνοδο 1,59%.

    Η αγορά έχει μεγάλες προσδοκίες για τα αποτελέσματα της Nvidia, καθώς η ζήτηση για τα τσιπ της εταιρείας είναι ιδιαίτερη αυξημένη, χάρη στις δυνατότητές τους στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Τα αποτελέσματα αναμένεται πως θα αποτελέσουν γενικότερα ένα μεγάλο τεστ για τον ιδιαίτερα αναπτυσσόμενο τομέα της AI, παρασύροντας το σύνολο της αγοράς.

    Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο τρίμηνο η Nvidia είχε καταρρίψει τις προβλέψεις των αναλυτών, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας μετά από λίγες ημέρες να ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια.

    Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv αναμένουν ότι η εταιρεία θα αναφέρει απότομες αυξήσεις στα κέρδη και τα έσοδα από έτος σε έτος. Η Nvidia είναι η μετοχή S&P 500 με τις καλύτερες επιδόσεις του 2023, σημειώνοντας άνοδο άνω του 200%, καθώς οι επενδυτές επευφημούν τις προοπτικές της εταιρείας σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

    Κατα τ΄άλλα, η αγορά ετοιμάζεται για το ετήσιο συμπόσιο του Jackson Hole, το οποίο ξεκινά αύριο. Το μεγάλο ενδιαφέρον πάντως βρίσκεται στη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, όταν οι επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και της FED, Τζερόμ Πάουελ, αναμένεται να αναφερθούν στη νομισματική πολιτική των δύο κεντρικών τραπεζών.

    Στα μάκρο της ημέρας, η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ υποχώρησε περαιτέρω τον Αύγουστο, διολισθαίνοντας σε επίπεδα που υποδηλώνουν στασιμότητα της οικονομίας. Ο σύνθετος δείκτης PMI, μεταποίησης και υπηρεσιών, υποχώρησε τον Αύγουστο σε χαμηλό έξι μηνών στις 50,4 μονάδες από 52 μονάδες τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της S&P Global.

    Πάντως, η επιβράδυνση της οικονομία των ΗΠΑ  ήταν θετική για τους επενδυτές, καθώς ενισχύει την υπόθεση να θέσει τέλος η Fed στις αυξήσεις των επιτοκίων της.

    Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, απογοητευτικές ήταν οι ανακοινώσεις των Footlocker και Peloton με τις μετοχές τους να κλείνουν στο -28,06% και -22,60% αντίστοιχα.

    Αντίθετα, η Kohl’s έκλεισε με άνοδο 5,03% αφότου ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο τρίμηνο. Η Abercrombie & Fitch έκλεισε με άνοδο 23,54%  καθώς ξεπέρασε με άνεση τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Merck (3,83%), Intel (3,31%) και Apple (2,19%), ενώ τις σημαντικότερες απώλειες κατέγραψε η Nike (-2,68%).

    Διαβάστε επίσης

    Ελεύθερη πτώση για το πετρέλαιο – Άνοδος για τον χρυσό

    Άνοδος στις ευρωαγορές- Στο +0,39% ο Stoxx 600

    Χρηματιστήριο: Κατοχύρωση κερδών μετά την διήμερη αντίδραση – Άμυνες από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Viohalco και Eurobank, νέο άλμα για Intracom



    ΣΧΟΛΙΑ