• Business

    Ντίνος Μπενρουμπή (Μυτιληναίος): Αυτό είναι το νέο πολύ μεγάλο μας βήμα (pic)

    • NewsRoom
    Ντίνος Μπενρουμπή, Protergia Μυτιληναίος

    Ντίνος Μπενρουμπή, Protergia


    Τα νέα σταθερά πακέτα της Protergia για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος παρουσιάζονται στο περίπτερο της εταιρείας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου, ο Γενικός Διευθυντής του τομέα ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίος, Ντίνος Μπενρουμπή, «μέχρι τώρα ο καταναλωτής πλήρωνε ανάλογα με την κατανάλωσή του και ανάλογα με την τιμή που υπήρχε όταν κατανάλωνε. Τώρα ξέρει ότι για τη συγκεκριμένη κατανάλωσή του θα πληρώσει ένα σταθερό ποσό ανά μήνα για τα επόμενα δύο χρόνια, το οποίο δεν αλλάζει με τίποτα».

    Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για καινοτομία, επισήμανε ότι τα σχετικά πακέτα σχεδιάστηκαν και τέθηκαν σε ισχύ από σεβασμό προς τον καταναλωτή και πρόσθεσε ότι τα νέα προϊόντα παρέχουν μια σταθερότητα και μια προβλεψιμότητα. Διευκρίνισε, άλλωστε, ότι είναι διαθέσιμα εδώ και δύο, μόλις, ημέρες ενώ ήδη διαπιστώνεται έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά του κοινού.

    Αναφερόμενος στη δραστηριότητα της Protergia υπογράμμισε ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο ιδιώτη πάροχο στην Ελλάδα σε αριθμό πελατών. «Είμαστε ήδη η μεγαλύτερη ελληνική ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρισμού και στο κομμάτι της παραγωγής και στο κομμάτι του αριθμού πελατών στη λιανική, γιατί αυτό είναι η πραγματική λιανική. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να είμαστε πάντα ο πρώτος πάροχος σε αριθμό πελατών και εκτός αυτού είμαστε ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας» είπε.

    Γνωστοποίησε, άλλωστε, ότι η εταιρεία προχωρά σε ένα πολύ μεγάλο βήμα στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στα εγκαίνια της θεμελίωσης ενός νέου υπερσύγχρονου σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας που θα είναι – αυτή τη στιγμή τουλάχιστον που ξεκινάει να κτιστεί – ο μεγαλύτερος και ο πιο σύγχρονος στην Ευρώπη. Ο νέος σταθμός θα κατασκευαστεί στο ενεργειακό κέντρο της Protergia στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας.

    Εκεί λειτουργούν, άλλωστε, θερμοηλεκτρικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο και σταθμός συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης με καύσιμο φυσικό αέριο. Άλλος ένας θερμοηλεκτρικός σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο λειτουργεί στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας ενώ η Mytilinaios, που δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με την εμπορική ονομασία Protergia, επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με έντεκα αιολικά πάρκα, τρεις φωτοβολταϊκούς σταθμούς και τέσσερις υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

    Το περίπτερο επισκέφθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον κ. Μπενρουμπή για τον τρόπο λειτουργίας ειδικής έκδοσης αυτοκινήτου πόλης που εξασφαλίζει την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης.



    ΣΧΟΛΙΑ