• Business

    Ντυνάν – Euromedica: Δημιουργείται μεγάλος όμιλος υγείας που θα πωληθεί «πακέτο»

    • NewsRoom
    Χρήστος Μεγάλου - Τάκης Δουμάνογλου

    Χρήστος Μεγάλου – Τάκης Δουμάνογλου


    Ενας μεγάλος όμιλος στο χώρο της υγείας, που θα διαθέτει 1.380 κλίνες δευτεροβάθμιας φροντίδας σε όλη την Ελλάδα, έχοντας τη δυνατότητα να νοσηλεύει πάνω από 120.000 περιστατικά ετησίως, να εξυπηρετεί περισσότερα από 750.000 εξωτερικά περιστατικά στο δίκτυο των κλινικών του και να διαθέτει περισσότερους από 2.500 εργαζόμενους, δημιουργείται μετά το deal του Ερρίκος Ντυνάν με την Euromedica.

    Η συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες προβλέπει την αγορά του συνόλου των ιατρικών δραστηριοτήτων της δεύτερης – πλην των διαγνωστικών κέντρων- από την εταιρεία Ημιθέα η οποία ελέγχει το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

    Πληροφορίες της αγοράς ωστόσο τονίζουν ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας ισχυρός όμιλος και να πωληθεί στο μέλλον συνολικά.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Ημιθέα ελέγχεται κατά 100% από τη Strix Holdings, ιδιοκτησίας τράπεζας Πειραιώς η οποία φτιάχνει πλέον ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο στο χώρο της υγείας με υψηλή προστιθέμενη αξία.

    Πλέον η Ημιθέα, πλην του Ερρίκος Ντυνάν θα έχει στην κατοχή του 6 γενικές και μαιευτικές κλινικές της Euromedica σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κοζάνη, ένα κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη καθώς και συμμετοχές σε κέντρα αποκατάστασης και εταιρείες προμηθειών, που ανήκουν στη Euromedica

    Να σημειωθεί ότι από το 2018 γίνονταν συζητήσεις για συγχώνευση των δύο ομίλων, αλλά τελικά προτιμήθηκε η εξαγορά της δευτεροβάθμιας περίθαλψης ενώ τα διαγνωστικά κέντρα θα εξαιρεθούν από το deal.

    Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, η Ημιθέα ΜΑΕ, ιδιοκτήτρια του Ερρίκος Ντυνάν συμφώνησε με την Farallon που ελέγχει την Euromedica για την εξαγορά των παραπάνω assets.

    Μόλις η συμφωνία εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Farallon θα διαθέτει μόνο τα διαγνωστικά κέντρα.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ημιθέα ανήκει κατά 100% στην Strix Holdings, ιδιοκτησίας Πειραιώς, τη διαχείριση όμως διατηρεί η Strix Asset Management (75% Blantyre-25% Πειραιώς)

    Ο μέτοχος της Ημιθέα, δηλαδή η Strix Holdings, κατέχει απευθείας το 29,35% της Euromedica. Αρα οι Strix-Ημιθέα θα κατέχουν το 100% της εταιρείας μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

    Πλέον μένει να φανεί πότε η Πειραιώς και η Strix θα βρουν την κατάλληλη ευκαιρία να πωλήσουν σε υψηλές τιμές καθώς ο χώρος της ιδιωτικής υγείας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών.

    Διαβάστε επίσης:

    Euromedica Λευκός Πύργος: Εγκαίνια για το νέο διαγνωστικό κέντρο



    ΣΧΟΛΙΑ